Widziałem te Zeetexy na oponeo w rozmiarze 18 cali za 185zł ! Lekki szok, bo firmowe opony używane kosztują więcej... Jeszcze się nie odważyłem zamówić bo nie wiem co robić :D
Printable View
Widziałem te Zeetexy na oponeo w rozmiarze 18 cali za 185zł ! Lekki szok, bo firmowe opony używane kosztują więcej... Jeszcze się nie odważyłem zamówić bo nie wiem co robić :D
Ja po opiniach na forum w weekend zamawiam Hankook Ventus s1 evo2 w rozmiarze 225/45 R17. Zobaczymy co to warte bo cena w okolicach 330zł jest całkiem spoko.
Zastanów się co może być warta opona za pół ceny normalnej opony. Jak jeździsz normalnie to spoko pożyje i będziesz zadowolony, jak lubisz przycisnąć to bym się zastanowił
Mam je na S3 w 18 calach i jest git jak na razie, ale zrobiłem tylko z 2- 3 tysiące na nich, a więc mało to mówi, ale w porównaniu do innych do tej pory te są najcichsze i trzymają się nieźle na początku
Szczerze to zrobiłeś 7 tysięcy lubisz depnąć, a na oponach nie ma praktycznie śladu- co tu nie pasuje?????
Ja po zakupie RT zaciągnąłem je na tor, a rezultat był taki, że po 650 kilometrach popękały boki i 1,5 mm ubyło. A to są jedne z najlepszych opona na rynku
Ostatnio koleś mi polecał chińskie SemiSliki na tor , bo są zajeb.... i kupiłem i najlepsza w nich to cena, która ocenę ogólną bardzo do góry podnosi, bo właściwości trakcyjne są średniawe
Kupione Pirelli P7 205/55/ r16 91V przejechane ponad 1000 km i jestem zadowolony z tych opon. Jakoś nie są zbyt głośne, czasem jak ruszę z miejsca przy większym bucie lubią zapiszczeć - o dziwo ASR się nie włącza
Pisałem kilka stron wstecz, że miałem chinole i to te z droższych chinoli Nankang NS2, na necie tez wiara pisała, że są ok i co? Na suchym i ciepłym asfalcie spoko bo kapcie 225/40R18 na małym kompakcie wiec musiało dobrze trzymać ale jak trochę popadało i robiło się chłodno to była mocno średnia. Później przesiadłem się na średnią półkę Uniroyal RainSport 3 i różnica kolosalna, na mokrym były bez porównania. I na koniec najlepsze chińczyki kosztowały mnie 330zł za sztukę, a Uniroyale 360zł :lol: Moje zdanie jest takie, że lepiej dopłacić nawet parę stówek za te kawałki gumy, które są jedynym łącznikiem 1,5 tonowego klocka z drogą.
A gdzież to Nankang NS2 mają dobre opinie ? ja się natykałem na same niedobre lub najwyżej średnie jak szukałem czegoś, o czymś podobnie nazwanym ale kompletnie innym - Nankang NS2 R (semislick a nie zwykła jak ta pierwsza). Z wszelkich testów (a nie opinii Kowalskiego, bo na testy patrzymy, a nie na opinię internautów - bo oni nie mają dość doświadczenia po prostu) wynikało że Nankangi NS2 to bardzo marna opona po prostu. Ale wszystkich do jednego worka wrzucać nie można, wydaje się że mocno ewoluują tzw "chinole" i mogą być coraz lepsze niektóre.
Nawet w tym temacie trafisz na opinie o nich ;] W profesjonalnych testach nigdzie NS2 nie widziałem z resztą po aferze z testami ADAC tez trzeba na wszelkiego rodzaju testy brać mała poprawkę. Można wyłapywać opinie kowalskich, które mówią coś więcej niż "kupiłem i jest zajebiście". Nawet na oponeo jak ktoś ma chwile i poczyta opinie to idzie wyłapać kilka tych rzeczowych. Ja po jednym komplecie chinoli więcej razy nie będę ryzykował. Może i ewoluują ale jakoś wole na sobie tego nie sprawdzać bo jak pisałem te cztery gumy to jedyne co łączy moje 1,5 tonowe auto z drogą więc dołożenie nawet 100zł więcej na sztuce na coś co kupuję raz na 2-3 lata nie jest dla mnie problemem.
Dobra opona za 180 zł ... u Pana to za pewne tak samo "dobre" wahacze fast'a są.
Po 2000 km na Goodyear F1 A3 mogę powiedzieć tylko tyle - są ciche :)
Napisane z komóreczki!