Do takich felg wg mnie musi być obniżony zawias i oponka o niskim profilu. W innym przypadku zalatuje e36.
Ale faktycznie jest to coś innego...
Printable View
Załącznik 87029 Tutaj zdjęcie jest bardziej z dystansu przez co opony nie wydają się takie grube jak na zbliżeniach, Olej555 trochę mnie zaniepokoiłeś swoimi uwagami. Rozmiar opon to 245/40/18, brałem je za niski profil. Mam zamiar je wymienić w tym roku, mówisz abym szukał czegoś w 35?. Obniżenie na razie odpada ponieważ mam wysoki wjazd z ulicy na chodnik. Wjechać mogę jedynie po skosie, inaczej nosem szoruje bez znaczenia czy wjeżdżam przodem, czy tyłem. Vel Satis ma 255/45/18 i nie ma takich problemów, zresztą on przy Alfie wygląda jak Touareg.
Widzę ze masz motor 1.9 , może warto pomyśleć o 225/40 .(16mm niżej siedzi auto) Choć pewnie te koła na żywo wyglądają dużo lepiej niż na fotach. Problem w tym ze jak obniżyłsz profil opony bez obnizenia zawiasu to będziesz miał większe puste szpary w nadkolach, a to tez nie najlepiej wyglada.
Jest zagwózdka :/
Dobre sa te felgi,juz je widze na swojej w ciemniejszym kolorze:)A oponki polecam 225 45,mysle ze to najlepszy kompromis,wypelni nadkola i daje wyzej furke:)lub 235 45
Tak, jest zagwózdka. Jutro idę do Rady Miasta aby coś zrobili z tą ulicą, trzeba drabiny aby dostać się na chodnik z jezdni. Wtedy obniżę. Szerokości opon nie ruszę, mam pewną słabość do szerokich opon, renówka też ma szersze niż przewidziano. 225 założyłbym pewnie do kolarzówki, taki ze mnie drań:cool:
PS Nie oceniaj pochopnie silnika po znaczku, 1.9 ale mocą zbliżony do 200konnej 2,4:P Chciałem podziękować za obiektywne uwagi, sa niezwykle cenne.
- - - Updated - - -
W 3 minucie można zobaczyć niesamowitą właściwość tej farby: http://www.youtube.com/watch?v=8T82MhmZJaE
Misiu7911 jest świetny spray do felg w różnych kolorach, wytrzymuje do 500*C. http://motoguru.pl/wiadomosci/spray-foliatec-rewolucja-w-malowaniu-felg/
A ja mam takie pytanko,czy oponki 235 45 18 podejda do 9?
A to nie jest oryginalny rozmiar na 18stki? Czy kolega pyta 9cali szerokie felgi? Jeśli tak to wejdzie, ewentualnie może delikatnie naciągnąć oponę.
Chodzi mi o 159:)tylko nie do konca bylem przekonany co do wysokosci czyli 45,stawialem na 40 ale jsli 45 wchodzi to pozostaje tylko przelac kaske :) oponki to Kumho ecsta ,macie jakies doswiadczenie z takimi oponkami,firma itp