Ja generalnie S&S nie używam, a i tak mam problemy a akumulatorem. Kto powiedział, że wyższe napięcie to coś dobrego? Akumulatora nie ładuje się tylko napięciem.
Printable View
Ja generalnie S&S nie używam, a i tak mam problemy a akumulatorem. Kto powiedział, że wyższe napięcie to coś dobrego? Akumulatora nie ładuje się tylko napięciem.
A ja z kolei uzywam S&S od samego poczatku i dziala zupelnie bezproblemowo, wiec z tym bledem konstrukcyjnym to chyba zbyt dalekie uogolnienie. Bardziej stawiam na nieznajomosc logiki jego dzialania przez serwisy i bzdury jakie na poczet tego opowiadaja. Jak S&S zaczal grymasic po 3 latach nie szukalem dziury w calym tylko wymienilem accu i wszystkie problemy minely.
Przy wymianie akuu było pewne że jest permanentnie niedoładowany i odjechał. S&S jest super pomysłem, używam aut z tym od 8 lat. Wiecie co mnie denerwuje? Korek dosuwa do świateł, czerwone stajemy, a potem dociągamy ok 1m, ja staram się nie dociągać bo po co. Ruszysz 10cm i S&S włączy silnik - bez sensu. Bez sensu dla mnie ale jest napisane w instrukcji w korku nie działa.
U mnie ta opcja jest wyłączona od samego początku. Dla testów czasami włączam S&S i nie mam z nim żadnego problemu.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Pewnie masz przedliftówkę :). Po lifcie jest blisko skrzyni biegów, więc nieco wygodniej niż "podkówka" pod radiem.
Mam koło skrzyni biegów, ale i tak jest to niewygodne, bo bez patrzenia trudno zawsze trafić. Powinno być np. w dźwigni kierunkowskazów.
Nieco ponad 5 tys. km - w samochodzie zimno, silnik się grzeje... Wymiana pompy wody. Chyba nieco za wcześnie na takie przygody?
Tak, za wcześnie. Ale silnik się grzeje w sensie woda > 90C? Bo jeśli tylko nie działało ogrzewanie, to ten typ tak ma :). Mnie się to po jednym razie zdarzyło w 2 egzemplarzach.
Tak, temperatura wody max...