Robić na ori, bo widzę też jesteś zagorzałym miłośnikiem AR jak ja. Też miałem 155 2.0 w wersji sport.
Robić na ori, bo widzę też jesteś zagorzałym miłośnikiem AR jak ja. Też miałem 155 2.0 w wersji sport.
Przyszła zima to sie problemy pojawiają :)
W polifcie mam takie problemy:
-grzanie szyby tylnej i lusterek raz sie załącza i działa a drugi raz na kilka sekund i przestaje- nie da sie znowu włączyć
- regulacja nawiewu, dziś nie chciał przejść z szyby na środek ani na żaden inny , po zgaszeniu i przekręceniu kluczyka do zapłonu juz działa, i tak w kółko
Przerabiał ktoś tematu?
U mnie tylna nie działa w ogóle :)
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
Remont 8v sie przeciąga-nie z mojej winy- więc i plany na 16v się trochę zmieniły (był swap w planach ale nie ogarnę dwóch rozgrzebanych starych aut naraz:D ).
Do rzeczy: 1,8 16v idzie na jakieś tam rutynowe naprawy, rozrząd, płyny, filtry itp. Dodatkowo ściągam miskę i wrzucę nowe panewki korbowodowe. Będzie rozgrzebana góra i dół po części więc pytanie i prośba o radę: co wzmocnić/usprawnić żeby silnikowi lepiej się żyło przy ostrzejszym traktowaniu? Auto docelowo będzie weekendowo-trackdayowe więc można pomyśleć o jakiś modach nie do końca do codziennego użytku. Może da rade coś w TSie pomodzić bez worka pieniędzy. Oczywiście nie oczekuje cudów i magicznego przyrostu mocy- po prostu coś co pozwoli lepiej mu znieść ewentualne katowanie :)
Osiowanie korbowodów raczej nie należy do stosunkowo tanich i szybkich operacji-chyba że się mylę?
Głowica to raczej nie będzie duży problem- nawet jakby trzeba było kupić używkę (ceny niektórych rzeczy do TSa są komicznie niskie :D )
Idąc za ciosem:
-olej, teraz jest Valvoline VR1 10w60 czyli półsyntetyk, chce przejść na full- co polecacie? Motul, LIQUI,Valvoline?
-łączniki stabilizatora, padają stosunkowo szybko(chyba ze względu na swoja konstrukcję), zwykłe po ~20 zł, TRW~40zł- warto dopłacać?
ja założyłem zwykłe TRW + do tego PU tulejki
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/02/127.jpg
Masz jeszcze gdzieś PU w zawieszeniu? Jak to sie sprawuje, jest różnica?