-
Lusterko jakoś jednak łatwiej... Zebym pamiętał jak to było zamontowane w drzwiach to bym może poznał...
-
Mocowanie mechanizmów jest odwrotne
-
Koledzy, Koledzy! Ile oleju (i jakiego!) zużywają Wasze TSy? Mowa naturalnie o 8v...
Moja od wymiany (ok. 3,5tyś. km temu) zużyła ponad 2,5 litra. Jeżdżę na Motulu 6100 15W50.
Pozdrawiam ;)!
-
No to szukaj gdzie leży problem, moja na 10kkm przy pałowaniu łykała 0,7-0,8L.
-
A możesz podpowiedzieć gdzie szukać tego problemu?
-
pomiar ciśnienia sprężania da Ci odp w jakiej mniej więcej kondycji jest silnik ale nie ma co się oszukiwać uszczelniacze i upg to na pewno po takim okresie czasu nalezy wymienić + docieranie zaworów.
-
Właśnie planuje to zrobić przy okazji wymiany świec, tj. zmierzyć ciśnienie na garach.
Niby poprzedni właściciel mówił, że silnik ma jakieś 200kkm... no ale. W każdym bądź razie moc ma.
-
po 18 latach to nie ma opcji żeby uszczelniacze miały jakiekolwiek właściwości oprócz twardości jak kamień a uszczelki pod głowicą rozpadają się na dwie części :D
-
Dokładnie, a zapewne nikt tam wcześniej nie grzebał... Poza tym, nie wiem jak nią poprzedni właściciel jeździł, że zatarł 1.7 8v... Ale być może po swapie na 1.8 jeździł podobnie - wszakże jak ją kupiłem wskaźnik oleju praktycznie suchy. No nic, narazie będę jakoś tak śmigał, a jak zmierze ciśnienie dam znać!
Swoją drogą, chyba zużycie oleju do 1litra na 1000 km jest normalne, więc nie ma jeszcze tragedii :)
Jeszcze takie pytanie mam - zapala mi się marchewa. Z tym, że nie pali się ciągle tylko jak jade ze stałą prędkością, i tak jak wspomniałem, zapala się tylko czasami. Jak puszcze gaz albo dodam go więcej to przestaje świecić. Wie ktoś może czemu tak się dzieje, da się to wyjaśnić?
Pozdrawiam!
-
przekręcasz kluczyk nie dopalając auta naciskasz 5 razy pedał gazu i sczytujesz co wybłyska kontrolka wtrysku. Błyska do 4 cyfr w 4 sekwencjach. brak błędów to 4 błyśnięcia po 4 razy czyli 0000.