Tak zahaczam osłona, czyli celować bardziej w 18 cali ? Coś z seryjnych felg sie znajdzie w tym rozmiarze ?
Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka
Printable View
Tak zahaczam osłona, czyli celować bardziej w 18 cali ? Coś z seryjnych felg sie znajdzie w tym rozmiarze ?
jest kilka seryjnych fajnch wzorow, moje ulubione podkowy, ewentualnie fajne polksiezyce, zakrecane turbiny po 2 lifcie albo szprychy z Brery.
Przez ostatnie miesiace mozna bylo kupic komplet 4 nowych podkow w Krakowie - mieli z 10 kompletow, kazdy tylko 2tys zl. Nie wiem czy jeszcze aktualne. Nowki w pudelkach.
Musisz poszukac.
a jakie masz teraz opony, 205/55r16 czy 215/55? pytam bo na 205/55 szura sie masakrycznie, w jtdmie na 17 juz nigdy nie szurnalem (a nawet na 215/55r16). sprawdz tez jeszcze czy oslona gdzies nie wisi - moze nie masz wszystkich wkretow - bywa bo czesto nitonakretki w sankach sie obkrecaja to pozniej mechanicy juz nic tam nie wkrecaja.
Wydaje mi się, że 205/55 ale pewny nie jestem. Osłona jest na pewno w całości i przymocowana, bo kupowałem nową i niedawno była założona.
Podkowy niestety się skończyły. Aktualnie mamy turbiny nowe w pudełkach.http://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/09/335.jpg
Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
no to ten rozmiar to glowna przyczyna, znam to z autopsji bo dostalem w tym rozmiarze zimowki z 159jtdm - nadawalo sie na przyzwoite drogi ale juz na dwupasmowce z koleinami przycieralem nawet, co przy wiekszych predkosciach nie bylo milym uczuciem.
masz opcje budżetowe zostac przy 16 a zalozyc 215/55 (zyskujesz 5.5mm to juz robi jakas roznice) lub 205/60 (tu zyskujesz 10mm ale auto gorzej wyglada - duzo gumy) albo kupic 17 i tu 225/50 (podnosisz auto o ok 12mm) lub ciut wyzsze 215/55 no albo 18 i tu 235/45. 18 to najdrozsze felgi i opony, no ale najlepiej wygladaja. wyliczenia na szybko w glowie robilem (pisze z komorki) sprawdz sobie sam najlepiej kalkulatorem online w necie.
Hej. Czy na zimę 225/45/18 byłyby ok ? Letnie mam 235/45/18 i jest ok.
Marek
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
a ja miałem 235/40/19 lato i 235/45/18 zima - i też było dobrze :-)
Witam. Jak ktoś potrzebuje to mam do oddania praktyczne nowe dystanse oczywiście 5x 110, 4x17mm razem że srubami za 180 zł.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/09/366.jpg
Ja mam taki zestaw na lato 17”
W zimę 16”
Opony letnie Yokohama ADVAN sport v105
-
Dobrze się prowadzi na mokrej nawierzchni .
Minus trochę hałasują i szybko się zużywają .
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk