To po ilu myciach się pojawią. Mialem ryski od gum bagażnika dachowego. Bo zapomniałem folii nakleić. To będę obserwował. Czy za 2-3 miesiące się pojawią. Czylo ok 15 myć średnio 1 tygodniowo. Na ręcznej myjce.
Printable View
Ja w 156 dzisiaj wymieniłem pasek wielorowkowy, napinacz, rolkę i siłowniki tylnej klapy. Łożysko w rolce napinacza już kończyło swój żywot a i sam napinacz też nie był w dobrym stanie.
Wymiana kompletu sprężyn;)
Zgłoszenie szkody u ubezpieczyciela - Alfa oberwała w tyłek, od pani, która się zagapiła "bo chciała zmienić pas ruchu i patrzyła w lusterko" - przed przejściem dla pieszych! gdzie stałem i ludzi przepuszczałem! ;/. Czekam na rzeczoznawcę...
Załącznik 194898
O rzesz ,ale strzał :( ładnie musiało cię odbić od zagłówka.
Chyba będzie szkoda całkowita.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Zmiana wtyczek na wtryskiwaczach i od razu lepiej,Załącznik 194901
W ostatnich dniach:
- olej
- wszystkie filtry
- płyn wspomagania
- czyszczenie egr
- dobicie czynnika do klimy
Zostało jeszcze kosmetykę przed sezonem ogarnąć.
Babka przeleciała po haku, dlatego pozamiatała mi cały tył - podłużnice oberwały, podłoga bagażnika (za wnęką koła zapasowego) dosłownie zrolowała się z 10cm :), pas tylni zmiażdżony, aż dziw, że lampy wszystkie całe. Przedni zderzak też do wymiany (babka popchnęła mnie na autko stojące przede mną - i nadziałem się na hak auta poprzedzającego). W środę mam wizytę rzeczoznawcy z PZU, zobaczymy...
DPF out + nowy soft
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka