Ze wstecznego możesz na D wrzucić łopatką, bez sięgania do lewarka. Plus ja często hamuję silnikiem redukując bieg po biegu łopatką.
Printable View
Ze wstecznego możesz na D wrzucić łopatką, bez sięgania do lewarka. Plus ja często hamuję silnikiem redukując bieg po biegu łopatką.
Czy da się gdzieś ustawić, żeby lusterka boczne nie składały się same z każdym razem, tylko przyciskiem kiedy tego chcę?
Jakoś to przeżyję, choć mnie to denerwuje. Na szczęście to jak dotąd jedyna rzecz, którą chciałem ustawić i się nie dało.
U mnie łopatką nie przełącze z R na D, ani na N - może inne oprogramowanie (moja jest z USA). Jeżeli chodzi o hamowanie biegami, to owszem, biegi idą w dół, obroty silnika wzrastają, ale efekt hamowania biegami jest mizerny. Mam wrażenie, że MA przy zbijaniu biegów zawory ssące otwiera i silnik nie stawia wyraźnego oporu.
To widać po spalaniu czy pokazuje zero czy nie, moja hamuje silnikiem w N i D a w A żegluje, nowe żeglują chyba w każdym trybie jeśli dobrze pamiętam.
U mnie w instrukcji jest, że funkcja coasting działa w trybach N i A, ale jeszcze nie testowałem.
ja prdl, to już żeglowanie jest i w trybie N? Co aktualizacja to coś spier... i nie chodzi mi o alfę tylko tych ekoterrorystów i ich naciski
Tak w my2020 żeglowanie jest też w N.
Wysłane z mojego XQ-AT51 przy użyciu Tapatalka
Jeżdżąc Alfą, żeglowanie? Nie znam.