Myślicie że to przez podgrzewanie przepustnicy?? Jaki to miałoby wpływ?? Andrzej wywaliłeś u siebie???
Printable View
Myślicie że to przez podgrzewanie przepustnicy?? Jaki to miałoby wpływ?? Andrzej wywaliłeś u siebie???
jeszcze nie wywaliłem ale pewnie zrobię to po zimie. Trzeba bedzie wypiąć przewody wodne z przepustnicy i połączyć je po za nią. Pomyśle też o wypięciu przewodu odpowietrzenia z układu dolotu
A przepływka?? Jakby się mogło to objawiać?? Klapka się nie przycina ale możliwe że potencjometr się wyjarał np. choć z drugiej strony zużycie paliwa jak najbardziej ok.
Najlepiej podłączyć pod kompa i odczytać parametry pracy silnika TRA FRA i takie tam
To wogóle wykonalne?? Przy takim starym wynalazku??? Nie śmiać się ze mnie.
Przejściówka na 3 piny potrzebna będzie.Krótko mówiąc.Program diagnostyczny typu FES Alfadiag,kabel od Viakena,przejściówka i jesteś w domu:)
Czyli przy umiejętności formata windowsa itp, poradzę sobie jeśli będę baardzo uparty. A tak poza tym na zimnym na PB jakby się zalewała po odpaleniu chodzi ładnie ale jak trzeba ruszyć to ją przylewa. Ale tylko przez pierwsze 2min gdzieś miej wiecej na niskich obrotach do 1,5tyś. A z tym ocb?? Czujnik temp?? Tak to jak pisałem wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Michu a po co robić format?co podłączania się przez kompa FES w darmowej wersji jest bardzo biedny i można tylko zobaczyć błędy.Kontrolka podpięta pod ECU powie Ci to samo i za darmochę bo za kablarnie do kompa trzeba będzie zapłacić a tu podpinasz się z jednym.A Ty nie masz przypadkiem u siebie wyprowadzonego już przewodu z ECU?
A przepływomierz nie zdycha przypadkiem? czujnik temp można zmierzyć miernikiem na rezystancję.Zmieniające się wartości mówią o jego poprawnym działaniu.
Przy odpaleniu zimnego silnika paliwo podawane jest jednocześnie na wszystkie gary, po krótkim czasie wtryski przechodzą w sekwencyjne podawanie wtrysku na poszczególne cylindry, trzeba zapodać odpowiednie świece aby przy odpalaniu nie zalewo paliwem.
Mam prosbę, potrzebuje dobrą fotkę podłączeń wiązki na wtryskiwacze. Ma ktoś taką fotke lub może zrobić i zamieścić w tym temacie