Jest tylko jedno wytlumaczenie... Weekendowa lub poniedzialkowa zmiana...[emoji14]
A w kwesti wahacza jednak bedzie magneti. Jutro montaz, zobaczymy ile pozyje. Oryginalny zostawie sobie w razie W. Najwyzej poleci na regeneracje.
Printable View
Rzucam taki temat ...
Włoskie wahacze ORIGINAL BIRTH, mam komplet przedliftowych.
Może ktoś chce przetestować :)
Posiadam wahacz przed liftowy do Alfy 159 góra lewy zamówiłem na allegro sprzedawca zapewniał że będzie pasował okazało się że że do mojego auta musi być po lifcie i w konsekwencji mam teraz na zbyciu .Cena zakupu 270.00 Oddam za 200,00 może ktoś chętny? Sprzedawca nie chciał uwzględnić reklamacji bo od zakupu minęło 14 dni a ja montowałem go po 2 miesiącach.W załączeniu paragon zakupu.Kupione z firmy ALL-parts wahacz na pierwszy montaż firmy sidem,Tel 506195213
Dokładnie tak jak pisze kolega powyżej, rzecznik powinien od razu pomóc.
Sidem na pierwszy montaż ? Dobre :)
Wahacz lewy górny regenerowany wytrzymał u mnie 37tys. Nie wiem czy to dużo czy mało- założyłem teraz jakieś badziewie, zobaczę ile wytrzyma. :) Co ciekawe regenerowany nie informował o tym że ma dość przeraźliwym skrzypieniem, jak wcześniejsze TRW tylko po cichutku sworzeń złapał spory luz.
Jak kupiłem auto to poprzedni właściciel założył wahacze SRL- po 20 tyś km zaczęły skrzypieć. Później założyłem z Fast'a - jeden zaczął skrzypieć po 1 tyś km, drugi trochę później. Zareklamowałem, trochę dołożyłem i wziąłem Lemfordera- dzisiaj zaczął skrzypieć po przebiegu ok 2-3 tyś km. Ręce opadają z tymi zamiennikami. Faktycznie, jeśli chodzi o zawieszenie, to chyba najlepiej i wbrew pozorom najtaniej wziąć oryginał. Tak przy okazji wie ktoś gdzie teraz górne ORI można dorwać w najlepszej cenie ?
Przedliftowy jest tutaj po dodaniu do koszyka za 520 zł:
wahacz dolny
Możesz też w niektórych ASO pytać o grube zniżki (tutaj ktoś kiedyś ogłaszał się z ASO fiata w świdnicy i kilka ofert mieli naprawdę niezłych, sam od nich kupiłem to i owo do 159 za cenę w okolicach 50-80% detalicznej w ASO Alfy).
Są też na allegro wystawione oferty za 490-600 zł oryginalnych wahaczy. Sam w jednej AR 159 mam taki wahacz od landcar i jest jak na razie ok.
W zeszłym roku kupowałem wahacze góra i dół w sklepie fiat-lancia-alfa.pl za ok.1800PLN (razem z przesyłką). Pzdr.
Oryginały? 2xdół i 2xgóra w oryginale?