-
Dokładnie, nie chcę za bardzo kombinacji, zależy mi na tym aby trochę odsunąć 19 TI na lato, a zimówki 17 mam tak blisko zacisku, że również nie zaszkodziło by dla nich parę mm na zewnątrz (są bardziej schowane niż 19). Wszystko odbyłoby się na tych samych dystansach. Widziałem dystans 10mm przelotowy i sobie tego nie założę, w grę wchodzi 15-16 mm z pierścieniem, albo 5-8mm przelotowy. Myślałem, że może ma ktoś taką konfigurację u siebie. Nie muszę mieć aż tak równiutko kół z karoserią jak u was :)
-
Minimum dystans ktory z centrowaniem wejdzie to 15mm.i to tez nie z kazdej firmy. Natomiast oryginalne felgi mają mocno sfazowany otwor centrujacy i przy 8mm moze byc problem ze złapaniem koła.Co innego jak zakladasz koło nieoryginalne z pierscieniem centrujacym. Jak miałem 18/8" ET35 z opona 235/45/18 to na tyle z dystansem 8mm chowała sie na styk z rantem nadkola. Takze jak masz ori ET41 to prostym liczeniem tył 14mm. Moze bys przy takiej oponie 15mm z centrowaniem upchnał ale moze byc problem ze szmatą nadkola.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
-
Pytanie za 100 pkt. - jaka powinna być długość gwintu śruby do kół w 159, przy założeniu, że "grubość" felgi od dołu stożka śruby to 15 mm. Wychodzi, że przy takiej na przykład śrubie:
https://allegro.pl/sruby-plywajace-m...617333800.html
wystawać będzie 13mm. To chyba powinno wystarczyć?
-
13mm gwintu do wkręcenia rozumiem? starczy spokojnie
-
1 załącznik(i)
Czy są to oryginalne 18tki od 159 ?Załącznik 252255
Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka
-
Nie.
https://www.alusy.pl/fw,1,1779,18/fe...-lackiert.html
Ale mam takie u siebie i pasują nawet na duże Brembo :)
-
A masz może foto jak sie Twoja alfa na nich prezentuje ?
-
3 załącznik(i)
Proszę :)
PS.
Nie wiem jak zrobić, aby foto od razu wyświetliło się w całej rozdzielczości.
Jak ktoś wie, to please o info na priv :)
-
Dziękuję za fotki, kupiłem właśnie takie same . Jaki masz profil opony? Alfa jest obniżona czy to tylko złudzenie na zdjeciu ?
-
235/45, wersja TI, więc -2cm