No, to 280-konna 4x4 benzyna będzie ciekawą konkurencją dla aut typu Golf R, czy Focus RS, jeśli ktoś się zdecyduje na dołożenie c.a. 20 tysięcy za porównywalną konfigurację.
Printable View
I ci brokerzy oferują Giulię o 20% taniej od polskiego cennika?
Wyróżnienie dla Giulii, tym razem z Francji.
Załącznik 216816
L'Alfa Romeo Giulia, distinguée aux Trophées Argus 2017
1 Alfa Romeo Giulia 2.2 diesel 180 BVA8 - 79
2 Mercedes Classe E 220d 9G-Tronic - 60
3 Volvo V90 D5 Geartronic 8 - 50
5 Porsche Panamera 4S Diesel - 41
4 Kia Optima SW 1.7 CRDi 141 - 38
5 Tesla Model X 90 kWh - 26
http://www.largus.fr/actualite-autom...0-8282387.html
Nie łapię za słówka - po prostu jakoś trudno mi uwierzyć, że będzie sobie można zamówić samochód za 80% oficjalnej polskiej ceny... Obojętnie, w jakim kraju w Europie się będzie kupować.
U brokerów kupiłem/zamawiałem do produkcji Audi z 20% rabatem , BMW f10 z 20% rabatem , na nowe BMW 5 o kodzie G30 broker u którego kupiłem F10 zakomunikował mi że będzie miał rabaty dochodzące do 25% tylko trzeba poczekać około 1-1.5 roku od wejścia na rynek , dlaczego w przypadku Alfy rabat 20% od katalogu nie miałby być możliwy ?
WOW, czy przez to mam rozumieć, że ludzie kupujący samochód w Polsce nie potrafią liczyć? Serio pytam, bo z tego, co się orientuję, w BMW 10% to raczej mało realne, chyba bliżej 8% da się wycisnąć maksymalnie w Polsce.
Te Twoje % odnoszą się do porównania z ceną salonową w Polsce, czy np. masz rabat 20% na BMW, ale kupujesz w, powiedzmy, Belgii, gdzie ten sam samochód jest 7% droższy, więc realnie wychodzi ok. 13%?
Tak od polskiej ceny katalogowej . Brokerzy tak zresztą każą robić , konfig według PL cennika i od tej ceny dają rabaty ( u dealera BMW było 7% rabatu w tamtym czasie dla zwykłego Kowalskiego a u brokera na to samo auto tak samo wyposażone 20% ) . Ale nie róbmy OT , jeśli masz jakieś pytania bardziej szczegółowe to PW .
Patrzę na to foto już kilka minut i się zauroczyłem :-)
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2016/12/59.jpg
ps. świetnie wygląda w tym ujęciu
L.