Napisał
epsonix
Różnica szerokości na osiach typu 1cm czy coś takiego nie ma problemu, dlatego trzeba myśleć o założeniu dystansu. Ale dlaczego nie założyć na obie osie? Ja wiem, z tyłu jest mały zacisk i nie ma problemu z pasowaniem felgi, no jak już zakładać na jednej odi to też od razu na drugiej - auto będzie też ciut ładniej wyglądać.
Wymiarów namierzyłeś kupę bezsensownych (zewnątrz centrowania wiadomo że w 159 jest tylko 65.1mm a wewnątrz to niepotrzebny pomiar), z resztą ze zdjęć niewiele widać co ta suwmiarka pokazuje.
Nie znam dokładnych wymiarów w 159 piasty, ile dokładnie masz do początku fazy centrowania do piasty - tam jest pewnie z 14mm, nazwijmy ten wymiar X? Teraz jak wygląda fazowanie wewnątrz Twojej nowej felgi - na jaką głębokość nie będzie się stykać z centrowaniem piasty - nazwijmy to Y? X-Y=Z czyli odcinek na którym felga leży na centrowaniu. Z możesz zmniejszyć do nawet ok 6mm wg tego co tu wielu speców pisało na forum (z resztą nie tylko, w Giulii X ma 12mm a Y w ori fedze mojej 19" wyjątkowo dużo bo aż 7mm, czyli Z jest tylko 5 i tak to zrobili w fabryce, czyli musi być git).
Teraz policz A= Z-6mm - to maksymalna grubość dystansu przelotowego bez kołnieża jaki możesz założyć żeby zostawić te 6mm centrowania. W sprzedaży najczęściej są 3 lub 5mm, podejdzie któryś? Ten który wybierzesz oznaczmy jako wymiar B.
Dystanse możesz kupić jakieś polskie ze stopu aluminim PA6 - koszt z 60zł za 2 dystanse.
Teraz sprawa śrub. Po pierwsze jakie masz gniazda w felgach, stożki pewnie (nie wiem czy robi się alu np z kulowymi), na wszelki wypadek się upewnij jak wygląda frez w nowej feldze?
Teraz śruby. Masz mieć M14x1.5. Kupujesz śruby o parametrach 10.9 - w Polsce robią gdzieś, chyba Koelner, taka śruba kosztuje ok 3-4zł/szt na allegro. Co do długości to sprawdź ile śruby wystawały CI z ori felgi - zakładam że ze 12-14mm (śruba M14 do kół o ile pamietam powinna wkręcać się na minimum 8 obrotów żeby zapewnić odpowiednią wytrzymałość), nazwijmy to wymiar C? Teraz wrzuć taką śrubę do nowej felgi, zobacz ile wystaje (nazwijmy wymiar D), powiedzmy. Jak dokupisz dystans o grubości B, to będzie CI wystać tylko o D-B. To musisz kupić śruby dłuższe od oryginalnych o C-(D-B).
Długość śruby przy zamawianiu nie mierzy się tak jak Ty to zrobiłeś z łbem, tylko samą część przed stożkiem. W niektórych śrubach ona jest nagwintowana do samego stożka, w innych częśc nie jest nagwintowana. Kup takie żeby to co wystawało z dystansu do piasty miało gwint (pewnie każda będzie pasować, ale tak na wszelki wypadek uczulam).