Spróbuj zrobić logi w MES.
Printable View
Spróbuj zrobić logi w MES.
Mes nie chce się łączyć z klimatyzacją. Ogólnie to łącze się tylko z ksenonami, sterownikiem silnika i klimatyzacją z resztą nie da się.
Witam,
Zbliżam się do wymiany oleju.
Obecnie mam Orlenowski Platinum 5w30.
Filtry i olej wymiany był w lipcu jakieś 12 tyś. km temu.
Chciałbym jak najlepiej się przygotować do wymiany, żeby mechanik nie wcisnął mi byle czego.
Może moglibyście podać mi polecany przez Was zestaw: filtry + olej żebym mógł sam zamówić w internecie i dać mechanikowi.
Byłbym wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam!
Ja korzystam z filtrow Knechta i jestem zadowolony. Odnosnie oleju jest caly watek.
Mówisz o tym wątku czy jest jeszcze inny? Bo czytając 114 stron wstecz ciężko dojść do jasnej podpowiedzi: dobry olej do 2.0 jtdm to:
pojawia się wiele marek i producentów (motul, castrol, liqui moli itp). Nawet inne oznaczenia np. 5w40.
Auto ma przejechane prawie 130 tyś. km. z tego moje dopiero 12tyś. Najczęściej jeżdżę na krótkich trasach ok. 25km w jedną stronę. Niedawno zauważyłem szybką degradację mojego oleju 5w30 i nawet jego ubytek bez zdiagnozowanego powodu. Turbina również jest słyszalna w szczególności na zimnym silniku. Chciałbym dobrać taki olej, żeby to wszystko ładnie chodziło :) A że jestem laikiem w motoryzacji (mój pierwszy samochód) pytam się Kolegów z większym doświadczeniem w użytkowaniu tego autka.
Jak nie masz DPFa to chyba LM Diesel Synthoil jest w czołówce polecanych do JTD.
Mam DPF.
Znalazłem taki filtr Knechta -> https://www.motointegrator.pl/produk...knecht-ox-553d
Byłby dobry? Cena 2 x droższa niż Filltron ale nie chce oszczędzać.
Cena zaporowa. Poszukaj u kolegow na forum co prowadza sklepy. Pomoga w doborze filtrow i oleju.