no w barwach policji wygląda to groźnie:)
tylko po co im wypasy z Veloce:)?
Printable View
no w barwach policji wygląda to groźnie:)
tylko po co im wypasy z Veloce:)?
Był już ktoś na jazdach testowych, podzieli sie wrażeniami? Ja mam ustaloną jazdę na piątek piąteczek piątunio...nie mogę sie doczekać :)
powoli przeglądam poprzednie wpisy. Jak wrazenia, gdzie jeżdziłes i jakimi wersjami. Czy jezdził ktos u Sobczyka w czewie? Jeśli tak to jakie wersje mają na stanie, bo jazda już tuż tuż a ja dalej nie wiem czym będę miał przyjemność pojeżdzić. Z FCA dzwonią do mnie w zasadzie 2 razy dziennie od kąd zamówilem jazdę, ale rozmowy z nimi ograniczają sie do pytań typu ankieta. Gdy pytali o wersje jaką bym chciał jeżdzic oczywiście pytałem o QV ale facet stwierdził że nie wie czy w salonie który wybrałem bedzie w tym terminie taka mozliwośc. Czy wogule udostępiaja QV do jazdy?
do jazd nie ma QV z tego co wiem nigdzie. salon FCA w Bielsku ma QV od ok 2mcy, ale jest udostępniana tylko dziennikarzom - to ta biała SBxxxxx która przewija się praktycznie przez wszystkie testy w gazetach, blogach., youtube itp. benzyny 200KM dopiero co zjeżdżają do salonów, chyba na testówkach też jeszcze nie ma. Więc będzie to diesel 150 albo 180KM, raczej w manualu (skrzynia taka sobie), choć gdzieniegdzie automaty też mają ale nie wiem czy na testówkach dla mas (ponoć fajne)
Tu jest moja relacja z lipca z jazdy testowej Giulią 2.2d 180KM MT6: http://www.forum.alfaholicy.org/giul...ml#post1849857
Inni forumowicze też wrzucali w różnych wątkach swoje wrażenia z jazd testowych, tylko pewnie w tym tasiemcu tu ciężko cokolwiek znalezć
Są 2: biała manual, czerwona automat (czerwoną relacjonuje gazeta Motor)
Wysłane z mojego SM-A500FU
Czerwona Q z motoru to MT6 SB 8984S
Biała SB 6999S to ta z większości dotychczasowych relacji.
A co do benzyny 200 KM, to wczoraj w dziale Nasze Belle została taka zaprezentowana przez kolegę spod Częstochowy (SCZ XXXX).
Na chwilę obecną obydwie testowe Q FCA to wersje z manualną skrzynią. Automatu jeszcze nie ma w parku prasowym.
Spoko, ale pytanie było o jazdę testową. Kolega który pytał i zaczął rozmowę o tym co jest, liczył że może pojezdzi QV a ogólnie nie miał pojęcia co mu dadzą - uswiadomiłem go że na dzień dzisiejszy diesla. Tak przy okazji to wątpię czy QV kiedykolwiek będą dawali komukolwiek kto przyjdzie z ulicy na przejażdżkę, no chyba ze ich przekona ze naprawdę chce taką kupić i że umie czymś takim jezdzić (a nie zaraz zawinie się o jakąś latarnię podczas jezdy testowej).
Wkrótce może pojawią się jakieś benzyny 200KM na testówkach - chętnie bym sam się przejechał, chociaz obawiam się trochę że jeszcze mi się tak spodoba że już tylko będę kombinował jak ją kupić (i jak przekonać Panią do zaakceptowania)