To zwykle gdybanie oparte na przypuszczeniu, że Giulia będzie niewypałem. A czy tak faktycznie będzie okaże się po 2017 roku.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Printable View
To zwykle gdybanie oparte na przypuszczeniu, że Giulia będzie niewypałem. A czy tak faktycznie będzie okaże się po 2017 roku.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zobaczcie co się dzieje z VOLVO odkąd Chińczycy przejęli kontrolę... Jeśli AR miałaby skończyć tak samo- mnie w to graj.
BTW, żeby nie było- Chińczyk kupił i powiedział Szwedom- róbcie co trzeba, ja mam kasę (tak w żartobliwym uproszczeniu).
A tak poza tym, Julki docierają już do salonów w US&A, niedługo będie pewnie wysyp testów w stanach.
https://twitter.com/Maserati_AlfaSP/...65172755513345
L.
http://moto.pl/MotoPL/7,88389,211968...amochodow.html
Hmm... Wychodzi na to, że w USA Fiat szoruje po dnie, a Jeep jest blisko. Tylko się zastanawiam, czy Fiat sprzedaje coś poza 500 w Stanach? Być może kwestia nie leży w tym, że Fiaty są jakieś wybitnie słabe, a w tym, że po przesiadce z wielkiej krowy do 500-tki, Amerykanie są wstrząśnięci :).
W US z silnikiem poniżej 2 litrów wstyd wyjechać na ulice;)
Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk
500tkami to oni po super marketach jeżdżą ;)
Fiat nie ma nic dla nich w ofercie. No teraz może Spider jedynie. Reszta się nie nadaje, albo już sprzedają pod inną marką.
Ciągle czekamy kiedy zaczną sprzedawać na poważnie i jakoś nie możemy się doczekać. Może gdyby Chińczycy sypnęli kasą, nagle by się okazało, że można szybko wprowadzić różne wersje i dodatkowe modele, nie ma kłopotu z egzemplarzami do jazdy próbnej, marketingiem itp. Bo póki co to wygląda na ogromną zadyszkę finansową FCA i coś może być na rzeczy z tą sprzedażą Alfy Romeo.
Co do tych pięćsetek w stanach to ciekawe bo jeździ tam tego dość sporo w sumie i nie jest już to widok jakiś mega nadzwyczajny.
A ileż tych 500ek można zrobić? Na początku był strzał w dychę z powrotem nowego 500, potem na fali popularności tworzenie takich pokrak jak 500L czy 500X, nic poza tym, ostatnio jedynie wprowadzono Tipo. Nasuwa się pytanie ile jeszcze? Wiadomo nie od dziś że ludziom wszystko się z czasem nudzi, 500ka jest już opatrzona, może i się sprzedaje ale już niedługo a na horyzoncie nie widać NIC, zupełnie NIC nowego, koniec 500ki to koniec Fi.ta a przynajmniej totalna zapaść bo nic innego nie mają w ofercie co by mogło ich dźwignąć.
Fiat wypuszcza jakiś nowy model jak Alfa, raz na 10 lat, od kilku lat regularnie traci rynki choć pewnie patrząc na samą ilość aut sprzedaje więcej.
Sweterek nadaje się do żonglowania cyferkami, do transakcji kupna-sprzedaży za grube miliony, kupić-lekko podbudować-sprzedać a nie do zarządzania takim portfelem marek, poza tym to też jest kłopot bo choćby Maserati i Ferrari poniekąd są dla siebie wewnętrzną konkurencją, Alfy nie może zrobić za dobrej bo straci Maserati, Fiata nie może zrobić za dobrze bo straci Alfa i tak w kółko. Takie BMW czy Mercedes posiadając inne marki nie tworzą sobie konkurencji a po prostu walą w ludzi nowymi modelami i je sprzedają, bo jaka to np. konkurencja Mini-BMW czy Smart-Mercedes itp. nie wiem czy jest drugi tak idiotyczny koncern jak FCA jeśli chodzi o strukturę wewnętrzną, inne firmy kupują drugie żeby uzupełnić ofertę pod szyldem innej marki, FCA wygląda tak że musi stopować tworzenie nowych modeli żeby się nie pokrywały w ofertach.
Nowego Punto nie ma, Panda też miała jakiś tam lifting ale szału nie robi, sprzedażowo też bo nie widać tego na ulicach, przy życiu trzyma ich konsumpcja wewnętrzna Italii...
Przy takim podejściu tylko czekać jak Serdżio pozabija inne marki, Lancię wykończył to i z innymi też sobie poradzi...
O VAG słyszałeś?
masz taniego volkswagen z duża ilością miejsca- skoda
masz taniego volkswagena z temperamentem - seat
masz volkswagena z półki średniej - volkswagen
masz volkswagena premium - audi
masz volkswagena super premium - porsche
masz volskwagena super premium - bentley(aczkolwiek tutaj nie pamiętam)
Większość aut tej firmy z poszczególnych segmentów dzieli ze sobą bardzo dużo elementów, często pod zmienią nazwą
np DSG(vw, skoda, seat) S-tronic(audi).
Przy czym volkswagen będzie wprowadzał "jeszcze bardziej" luksusowe auto jak passat.
I z tego co pamiętam to przed aferą VAG udało się przebić toyotę pod względem sprzedaży.