Dużo jest roboty przy tym module?
Printable View
Nie bardzo fajna instalacja
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Nie obraźcie się, ale wizualnie te "tlące" się żarówki w reflektorach drogowych wyglądają co najwyżej średnio. Może i jest to nieinwazyjny sposób, przy tym ekonomiczny na posiadanie DLR, ale wizualnie 159 na tym traci. Głównie z powodu niewielkiej odległości między światłami. Gdyby udało się to upakować w światłach mijania, efekt byłby o wiele lepszy, tyle tylko, że tam jest soczewka i niejednokrotnie ksenon, zatem spore wyzwanie.
Belfer (jeśli dobrze pamiętam) coś w tym zakresie modził, ale nie wiem jaki jest efekt finalny.
Pozdrawiam.
- Rafał
Rafał, trudno się z Tobą nie zgodzić. Ja wogóle nie myślałem o światłach dziennych, do momentu, aż jakiś miesiąc temu padł mi xenon po roku od wymiany ( D1S osram xenarc 5000K). Jedna "zarówka" bagatela 296,00 zł w InterCarsie. Wkurzyłem się, chcąc nie chcą musiałem kupić nową. Ale jednocześnie zamówiłem modul DRL. Jeżdżę teraz na światłach w trybie auto i mam to w D. A jak padnie żarówka od drogowych, to wydam grosze w porównaniu z xenonami. Ringi też nie są niezniszczalne. A dłubania przy nich sobie nie wyobrażam. Więc wolę już niech Alfa ma "zeza", niż marnować co roku kase na nowe D1S, czy inne wynalazki. Jedynie co, to podkręciłem sobie moc na module DLR, żeby te światła nie były żółte, bo standardowo był skręcony do minimu i wyglądało to tragicznie, więc zmieniłem to na max, czyli ~35% mocy. Więc wilk syty i owca cała :D
W mojej opinii bardzo dobrze to wygląda. Mam takie rozwiązanie fabrycznie w BMW ...może dlatego mi się podoba.
Jako wyzwanie dla większych majterkowiczów myślałem o wkomponowaniu świateł dziennych do lamp kierunkowskazów, które gasłyby gdy zapala się kierunek.
Doskonale rozumiem te pobudki, bo ja z takich samych zdecydowałem się na montaż DLR w swojej 159. Również brałem pod uwagę montaż modułu do świateł drogowych, ale jednak zdecydowałem się poświęcić halogeny i w ich miejsce zamontować światła do jazdy dziennej.
Pozdrawiam.
- Rafał
czy kwestia zamówienia i zniżki forumowiczów na Duolight jest jeszcze aktualna czy to już padło ?
Cześć , jak myślicie czy te światła http://allegro.pl/swiatla-drl-led-do...143638152.html pasować będą w miejsce halogenów AR159 ?