O ile pamiętam ktoś pisał, że po osiowaniu proxy pojawią się dodatkowe funkcje menu w manetce.
O ile pamiętam ktoś pisał, że po osiowaniu proxy pojawią się dodatkowe funkcje menu w manetce.
Czy takie coś dobrze by wyglądało?... Pod radio z nav chińczycy nie zrobili dedykowanego. Należy zmienić panel jednakże aluminium w b.dobrym stanie pod zwykle radio rzadko występuje, tj jeszcze mi się nie rzuciło, a może zamiast wymiany ramki/panela, dać...
KANOR 5.1.1 1024*600 10.1 calowy Ekran Android Quad Core 1.6G 2 DIN Uniwersalna Nawigacja GPS Radio Wifi Gps Car Audio Stereo USB
http://s.aliexpress.com/eYBvMjyI
(from AliExpress Android)
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
Jeśli nie przeszkadza Ci to, że ekran zasłoni zegary to ok ;)
Moim zdaniem nie będzie to dobrze wyglądało.
Witka
Czas i na mnie, choć jakoś specjalnie mi się nie spieszy to powoli przymierzam się do wymiany seryjnego radyjka 2din
- chociaż nie jestem negatywnie nastawiony jak większość tu do niego imo na płytach cd i ustawieniu jazz można spokojnie słuchać np. the prodigy ;)
Trochę brakuje mi wtyku usb w radiu ..niby w schowku jest ale pendrive musi być mały (chyba 2gb) sformatowany fat32, a mp3 to tylko max 192kbps czyli -ogólnie słabo..
Zmieniarka usb w schowku to imo trochę drogi pomysł 250zł (to już wolę wydać 1200 na kombajn) jedyne + to sterowanie z kiery i mp3 320kbps, kabelek AUX z wyjściem jack 3,5mm też słabo wygląda zwłaszcza, że sterujesz dźwiękiem z telefonu/mp3 ale jako alternatywa do poeksperymentowania za około 8-12zł jak najbardziej OK, przynajmniej można sprawdzić różnicę 192 a 320kbps oraz lepszymi formatami na fabrycznym sprzęcie (nie to żebym podniecał się formatem mp3, który nie ma głębi, dźwięk jest po prostu płaski bez względu na użyty equalizer).
Co do wyświetlacza w nowym kombajnie ~ 7" to fajny bajer ale tylko w połączeniu z kamerą tylną
https://pl.aliexpress.com/item/Color...308.0.0.oZ1CL9
i video recorder'em, nawigacja (w moim przypadku) to tak na prawdę rzecz trzecio-planowa.
Jedynym rozsądnym wyjściem jest ten podobno dedykowany wynalazek:
https://pl.aliexpress.com/item/HD-To...308.0.0.oZ1CL9
Jak tak czytam to same plusy:
nie potrzebuje ramki, język polski, sterowanie z kiery, masa formatów dźwięku, cd/dvd, z przodu dwa porty na karty microSD(lepsze od usb) i cała reszta rzeczy których raczej nie będę używać..
Jedyne co przeraża to dłubanina związana z zainstalowaniem kamerek, i anteny gps, nie wiem też jak te kabelki z tyłu radia współgrają z tymi z naszych fabrycznych rozwiązań (nie mam w domu wieszaka z drutu ;p )? ale że radio wewnętrzne gabaryty ma 1din więc kabelki powinny się
spokojnie pomieścić (może i schowana tam antena gps będzie działać poprawnie?)
Zastanawiam się nad umieszczenie przedniej kamery video recordera gdzieś w zderzaku/grilu, a anteny gps w schowku - przynajmniej nie trzeba będzie demontować podsufitki i listwy kokpitu.
Nie bardzo znalazłem też w opisie możliwości video rejestratora??
Jeśli ktoś z Was ma takie radyjko prosił bym o podzielenie się spostrzeżeniami na temat jakości wykonania, działania, montażu itp.
W innych "nie dedykowanych" kombajnach przeraża mnie kombinowanie z dopasowaniem ramki, przejściówek i braku starowania z kierownicy (czy tam montażu odpowiedniego modułu za dodatkowe 200zł gdzie przy jakimś stylistycznie nadającym się egzemplarzu za ok 800zł w stosunku do tego z linku korzyści są zerowe)
Najbardziej zastanawiające jest, ze większość wymieniając plusy chińskiego radia ani słowem nie wspomina o jakości dźwięku, a chyba to powinno być priorytetem ;]
Umieszczenia kamery wideo rejestratora na zewnątrz z przodu? Po kilkunastu kilometrach tak będzie zasyfiona, że niewiele Ci nagra.
Antena GPS w desce, która ma stelaż metalowy? Powodzenia z łapaniem sygnału.
Osobiście mam stacje uniwersalna. Tez ma dwa porty microSD z przodu, port USB z przodu i z tyłu, CD/DVD, obsługuje videorejestrator, kamerę cofania, GPS, BT, sterowanie głosem ze srajfona, masy innych mniej lub bardziej potrzebnych rzeczy no i najważniejsze po wymianie głośników i zamontowaniu wzmaka gra to naprawdę przyzwoicie jak na tego typu kombajn.
No i wbrew temu co niektórzy sądzą z ramka za paręnaście złoty pasuje idealnie w deskę, a podłączenie adaptera sterowania z kierownicy jest banalnie proste.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/09/463.jpg
Hej
O jakości dźwięku pisałem na początku mojego wywodu, uważam że standardowe głośniki w zupełności mi wystarczają i są dobrze dopasowane do kubatury wnętrza ;)
Co do kombajnów to gdyby były kiepskiej jakości pewnie ludzie pisali by o tym, z doświadczenia wiem że jeśli na ali płacisz za coś więcej jak 100 zielonych banknotów to musi być dobre. Wiem też, że kamera na grilu to średni pomysł ale boje się demontować plasticzany w kabinie bo ostatnio złamałem zawias od pokrywy bezpieczników pod kierą i mam traumę ;/
Antena gps w schowku?
Ładnie prezentuje się to radyjko, podświetlenie czerwone?
Co za ramkę zainstalowałeś? kamera tylna? moduł do kierownicy? ile płaciłeś za wszystko? masz zdjęcia jak rozmontować wszystko bez "nieodwracalnych zmian" (czyt. łamanie ) ?
Ramka standardowa dedykowana do 159/Brery kupiona w jednym sklepie razem z adapterem connetcs2. Podświetlenia do wybory czerwone lub białe. Kamery tylnej nie chciało mi się montować leży gdzieś w kartonie i się kurzy. Antenę GPS mam wrzuconą miedzy dach, a podsufitkę. Jedyny problem to upchniecie wszystkich przewodów i złączek bo stacja którą ja mam to pełne 2 DIN. Ile płaciłem? Nie liczyłem wyszło pewnie grubo ponad 2K zł z tym, ze jak pisałem ja mam zmienione kompletne audio z głośnikami, wzmakiem, kabelkami, wygłuszeniem drzwi itp. itd. Fotek nie robiłem bo rozbierając auto nie mam po prostu na to czasu. Co do jakości nie był bym taki pewny ale skoro seryjne papierowe pierdziawki Ci w zupełności wystarczają to znaczy, że nie masz zbyt dużych wymagań wiec byle jakie kolorowe radyjko Ci starczy.
Ja ogólnie nie jestem wymagający, i nie mam też zdolności manualnych (dałeś mi do myślenia i właśnie zrozumiałem, że chyba jestem jakiś opóźniony do tego wszystkiego..) więc raczej na pewno bym coś połamał, co do mechaników i innych usługobiorców też nie mam szczęścia zawsze mam zdeptane progi/upie@#*&one wnętrze albo coś w tym stylu więc czasem wolę nie mieć jak mieć, a się wku#$%ać dlatego czekam na coś z czym nie będę musiał kombinować - wyciągnąć, odpiąć, podpiąć, wsadzić.
Kilka stron temu przeczytałem, że cieszysz się z posiadania sportowej brery z prawego zegara widzę, że jest turbina czyli masz diesla ??
Coś musiałeś źle zinterpretować bo nigdy nie twierdziłem, ze Brera jest "sportowa" ale tak mam Brere i tak w dizlu.
Brera to ogólnie sportowa wersja 159, jak reagują ludzie na widok takiego autka z bocianami pod maską?? ;)
A tak na serio to skoro napisałem, że wystarcza mi standardowe audio to po co poruszać ten temat, od chińczyków za 150$ nie oczekuję niczego lepszego niż ponad to co daje fabryczne, poza tym gdybym miał się zabawiać w wytłumienie, subowfery, kable, zmaciacze to raczej wsadził bym już jakiegoś pioniera albo jvc a nie chinola ;)