Zawsze sprawdzałem numer silnika.
Mały offtop- nie ma ktoś- najlepiej w woj Ślaskim- szyby drzwi tylnych lewych? Sprzedawca z Sosnowca mnie wystawił a potrzebna na już.
Panowie, jak wygląda sprawa IMMO z podłączeniem innego ECU? Będziesz wszystko normalnie śmigało czy trzeba kombinować coś z wywalaniem IMMO itd?
Pozdrawiam! :)
Skoro tak sądzisz, to od czego jest ALFA CODE? Mi to wygląda na IMMO... no chyba, że żyje w błędzie :confused:
Przy każdym uruchamianiu auta zapala mi się żółta lampka z napisem jak powyżej.
No ok, czyli jedno ustaliliśmy. A czy jak podłącze jakieś inne ECU ( od 1.8) z IMMO to będzie zapalała w ogóle?
Wiem, że posiadacze Fiatów Coupe szukają raczej ECU bez IMMO, a potem wywalają IMMO z kluczyka, bo inaczej tzn. kupując ECU z IMMO i zakładając je do auta, które także posiada IMMO, nie chce to palić. I dlatego pytam czy tak samo może być i w mojej Alfie.
Wiem, że kasztelan jeździ 1.8 z ECU od 2.0, ale nie wiem czy ma IMMO czy nie :confused:
W każdym bądź razie jutro próba generalna, wszystko powinno się wyjaśnić!
Pozdrawiam!
Jeśli masz auto z 1996r to masz immo.
Ja w 94 nie mam i nie miałem, wraz z FL wprowadzili chyba immo., bo w 1995 miałem, a w budzie przed FL już nie.
Jak jest komputer pod IMMo to nie będzie działać bez ingerencji jakiegos elektronika.
IMMO zakładali od 1995 czyli od przejściówki a jak wiadomo były tam też silniki 1.8 8v ja taki model mam z IMMO