-
No i musiałeś wyskoczyć z Prima Amigo :(
Od 3 dni wszędzie szukałem Prima Amigo i jak na złość - NIGDZIE go w Polsce nie ma :(
Miała być właśnie taka opcja jaką opisałeś - a póki co zapisałem się na listę na forum KA na Prima Amigo - ma być za dwa tygodnie (64,00 zł) :(
Ze złości kupiłem w końcu osławionego Collinite 476s bo do tej pory z "twardzieli" miałem Finish Kare 1000p.
-
Doszedł mi dziś żółty flexipads i jak na finisha naprawdę jest bardzo twardy aż się zdziwiłem.
-
Żółtego z Flexipads mam Hexa - ale on jest twardy (cutting).
Ja zdziwiłem się żółtym i niebieskim 3M - oba prawie tak samo miękkie, najdelikatniejsze pady jakie mam. Żółtego używam do cleanerów a niebieskiego do glaze'ów bo na moje przy korekcie do niczego się nie nadają.
-
Na wiosnę też planowałem kupić Prima Amigo :) Jakiego więc pada polecacie do niego, aby go ładnie maszynowo wypracować?
-
Gdyby na opakowaniu nie było napisane finishing to bym myślał, ze się pomylili i wysłali mi cuting. Mam pod ręką miękkiego i twardego APP czy innego Bolla i zdecydowanie bliżej mu do tego twardego. Zobaczymy w piątek jak się nim będzie pracowało z Amigo bo zwykłe czarne z pobliskiego lakierniczego jakie do tej pory używałem są za miękkie do amigo.
-
1 załącznik(i)
Do mnie dzisiaj przyszedł zielony 3M - jestem w szoku jak twardy jest.
Do tej pory najtwardsze gąbki jakich używałem to białe 80mm Boll'e - przy zielonym 3M to faktycznie jak finiszowe pady :)
-
Pomylili się i wysłali Ci pumeks :D
-
Prawie takie odczucia jak się go "maca" :) Jutro będzie przetestowany w boju :)
-
Amigo + żółty flexi + rotacja + czarny miękki lakier = hologramy. Zrobiłem jeden element amigo ładnie się dotarło ale jak zobaczyłem efekt pod słońce to podziękowałem i nie kończyłem auta :/ Drugie podejście do amigo i znów mam problem z aplikacją. Black Hole na zwykłym tanim miękkim padzie wypracowywał sie idealnie, praktycznie do zera zostawiając super połysk i wypełniając hologramy. Amigo na czarnym się nie dociera, na żółtym flexi zostawia hologramy sam juz nie wiem jakiego pada użyć.
-
Ja dopiero czekam na Amigo ale mam w planach właśnie średniego Flexipads'a tyle, że na maszynie DualAction więc hologramy raczej mi nie grożą.
Nie mniej trochę zaskakująca informacja ...