Jak dla mnie biała zdecydowanie za droga
Printable View
Jak dla mnie biała zdecydowanie za droga
Czy ktoś tak miły mógłby mi sprawdzić ten vin?
ZAR94000007432448
Serdeczne dzięki :)
Znajomy kupił Julkę z niedopuszczalnym, wydawałoby się, przebiegiem. Ile zapłacił i czy zrobił dobrze? Możecie ocenić sami:
https://youtu.be/CprNqxZbbhA
Czołem Panie i Panowie
Po prawie 5 latach od rozstania z moją 156 szukam auta dla żony. Bardzo nas kusi Giulietta, a że musi być benzyna i automat, to zostaje 1.4 TCT.
Akurat są na sprzedaż w Trójmieście dwa, bardzo zbliżone egzemplarze, może ktoś kojarzy?
VIN ZAR94000007196979
www .olx.pl/d/oferta/alfa-romeo-giulietta-170km-automat-pierwszy-wlasciciel-serwis-w-aso-CID5-IDJWzUd.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=1
VIN ZAR94000007202745
www .otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-max-wyposaz-salon-polska-1-wlasc-fakt-vat23-2xkpl-opon-ID6DImdm.html?
Druga Julia obejrzana tym razem za daleko od domu wiec praca zlecona. Jakieś wgniotki lekkie, rysy, jedno miejsce lakierowane więc nic strasznego, tylko problem z falowaniem obrotów na jałowym biegu, które to są odczuwalne i znikają po ruszeniu. Po podłączaniu do testera wyskakują tez zwiazane z tym błędy. Trudno powiedzieć co tam szwankuje i jaki koszt. Cena egzemplarza powyżej średniej wiec wolałbym dostać produkt przynajmniej w kwestii mechanicznej sprawny. Obejrzę sobie moze jeszcze 1-2 egzemplarza jak dalej bedzie taka padaka to chyba odpuszczam i szukam czegoś bardziej popularnego na rynku wtórnym.
Witam, czy mógłby ktoś sprawdzić numer vin : ZAR94000007020297 ?
Witam serdecznie.
Stałem się nowym członkiem Waszego klubu dzięki córce, dla której muszę kupić auto ... i musi to być .... Alfa Romeo Giulietta 2.0 :D
Poszukuję już od jakiegoś czasu ale ciężko coś konkretnego znaleźć, szczególnie że mało jest egzemplarzy 2.0 TCT 170-175 koników...
Chciałem się podzielić wiedzą na temat odwiedzonych już autek: Mam nadzieję, że komuś to pomoże i zaoszczędzi zarówno kasy jak i czasu.
Myślę, że to dobry pomysł u Was na forum aby podzielić się spostrzeżeniami odnośnie już odwiedzonych sprzedawców .
1. Alfa otomoto MGC Dealer SUBARU srebrna
Autko w środku malowane - tapicerka plus dywaniki, po otwarciu aż chciało nos urwać, przednia chłodnica z wgnieceniem po kolizji, tył zderzak tak nie spasowany że palce wchodzą pomiędzy uszczelkę bagażnika a zderzak, prawa strona mocno walnięta, miernik pokazywał 500 a nawet 700 mikro.
Jak ktoś będzie chętny sprzedać swoją perełkę proszę o info.
Kolega Jabolek sprzedaje ładną sztukę :)
https://www.autoscout24.nl/aanbod/al...hId=-521890007
Sam się długo zastanawiałem, ale nie chciałem diesla
Cześć, czy ktoś może zna ten egzemplarz?
www otomoto.pl oferta/alfa-romeo-giulietta-salon-polska-1-wlasciciel-ID6DUxjU.html
vin: ZAR94000007388643
Wg. raportu niby nic złego się nie działo tylko jest ostrzeżenie o jakiejś akcji serwisowej związanej ze skrzynią biegów.
Zastanawiam się też gdzie możnaby się udać w Warszawie celem sprawdzenia samochodu gdzieś w serwisie.
Cześć,
Czy może ktoś sprawdzić Giuliettę po numerze VIN? Będę bardzo wdzięczny.
nr VIN: ZAR94000007313674
Witam, kupie Giuliette r.2016/2017.
Przebieg poniżej 100k, najlepiej polski salon, wersja silnikowa - benzyna 150/170KM. Rozgladam się za grafitową lecz w innym kolorze tez bym rozważył, do czarnego jestem niechętny. Budżet 57k.
Jak poczekasz kilka miesięcy to sprzedaję swoją, 150 KM, salon, 60 tys. w tym momencie.
Witam, planuje zakup Giulietty 1.75 tbi, w jakich widełkach cenowych mogę w dobrym stanie dostać taką sztukę? z góry dzięki! na oto moto same z komisów warto w to brnać?
Ciężka sprawa, sensowna sztuka schodzi od ręki, podaż tej wersji ostatnio jest słaba. Myślę że nie kasa okaże się problemem tylko że kompletnie nie będzie co oglądać, ale na coś z początku produkcji z 4 dychy trzeba liczyć. To co stoi teraz na otomoto już chwilę wisi, więc na napawa optymizmem, jak masz blisko do którejś to można podjechać.
nie mogę wkleić linku.. na oto moto jest w radomiu jakaś wydaję sie sensowna, na co zwrócić uwagę przy ewentualnym zakupie ?
Ja szukam dla żony już ponad miesiąc Giuliette z początku produkcji, łącznie oglądałem już 11 szt. i zrobiłem ok 1800 km. Takiego dramatu się jednak nie spodziewałem, jeżdżę z porządnym miernikiem i ELM327 by Viaken, ale interfejs udało mi się jak na razie podpiąć tylko dwa razy. Cała reszta kończy się na przyłożeniu miernika do słupka C lub tylnego błotnika i z reguły są tam kosmiczne wartości. Trafia mnie jak jadę 350 km a oględziny trwają minutę bo szpachla jest wszędzie. Powodzenia w szukaniu i nie dajcie się oszukać...
Za julkę w przyzwoitym stanie trzeba niestety zapłacić. Szkoda ze niektorzy nie wyloza kawy na lawe tylko traca i swoj czas i osoby ktora chce ogladnac dany egzemplarz
Takie coś o sprzedającym znalazłem:
https://www.facebook.com/bezwypadkow...4861784879040/
hejka,
planuje zakup giulietty w granicach 30-35tys. Wymagania jakie mam to w zasadzie tylko wersje 170km i w miare dobrym stanie.
Wpadła dzisiaj taka sztuka: otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-alfa-romeo-giulietta-1-4-170km-sportiva-benzyna-nowy-lpg-tct-ID6DXYtn.html#d00bca59bb
Wygląda na w miare dobrze wyposażonąm, tylko pytanie jak z przebiegiem ten silnik sobie radzi (raczej nie boje sie aut z wysokim przebiegiem) oraz o co moze chodzić z tym blue&me, faktycznie moze tylko być potrzebne podpięcie pod komputer?
Ewentualny vin: ZAR94000007112247
Trochę off topu, ale informacyjnie chciałbym przestrzec zainteresowanych przed tym autem:
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6DXKRo.html
Auto od początku z wypożyczalni non stop w rękach „ulicznych ścigantów” i przez te 50kkm raczej lekko nie miało ;)
Skąd wiem? Gość z miejscowości obok pracował tam i często tą Julkę dosłownie upalał. :)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dobrze że automat , to chociaż sprzęgła nie przypalał [emoji3]
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Pewnych rzeczy nie da sie sprawdzic zdalnie niestety
Jak się wie jak/gdzie szukać z 50% tych aut bym odrzucił jeszcze w przedbiegach :)
- - - Updated - - -
Zapewniam, że nie dysponujesz moją wiedzą i możliwościami w tym zakresie ;)
- - - Updated - - -
We Włoszech 01.10.2015 było 109210km
Z B&M tak się dzieje po wymianie aku.
Zapytaj dlaczego pominął opcję bezwypadkowy?
Nowy gaz "prawdopodobnie na gwarancji" :D
Skoro nie mam takich możliwości to dlaczego mnie krytykujesz, że próbuje na tyle ile mogę, coś mi się tu nie dodaje :rolleyes:
Czy to znaczy, że masz np dostęp do szczegółowych danych po-kolizyjnych? To by zmieniło wiele, bo info o szkodzie w obrębie np. prawego lusterka nie mówi w sumie nic.
Jak masz chęć sprawdźmy w tym zakresie coś co już oglądałem: ZAR94000007170794
Chyba nadal się nie rozumiemy :)
Jedno sprawdzę przez ASO, drugie przez ubezpieczalnię, do trzeciego będę miał fotki, a do czwartego wyciągnę przebiegi na zagranicznych przeglądach itp. itd., dlatego kraj pochodzenia nie ma do końca znaczenia. Tak jak napisałem możliwości mam wiele i nie będę się tutaj rozpisywał, ale sprawdzaniem szeroko pojętej historii oraz pomocą w zakupie zajmuję się od lat i wiem doskonale jak to wygląda w praktyce ;)
Jeśli masz tak wiele możliwości, to dlaczego jeździsz tylko 147?
Chcę tylko napisać, że dzięki info od @KołoS uniknąłem niezłej "miny". Nie była to Alfa. W innych dostępnych, również płatnych serwisach, z których korzystałem, sprawdzających stan samochodu nie było wszystkich informacji ...
Tak więc ja polecam skorzystanie z usług @KołoS ;-)