-
Niektórzy powiedzą, że mi odbiło, ale zaimpregnowałem, po czym zamontowałem w swojej 156 stożkowy filtr powietrza firmy Simota. Przy pomocy specjalistów dobrano mi odpowiedni stożek, który mimo swoich sporych rozmiarów idealnie mieści się w oryginalną puszkę powietrza, oraz wymieniłem PWN. Nie jeździłem jeszcze, więc nie wiem jak to się będzie spisywać, ale na własnej skórze chcę się przekonać jak to z tymi filtrami jest, a że mam przerobiony dolot, to pomyślałem, że może u mnie stożek się sprawdzi.
Pozdrawiam.
- Rafał
-
Wlazłem do bagażnika, odkręciłem częściowo dolny plastik na tylnej burcie i naprawiłem zamek tylnej klapy (był zamknięty na amen, nie otwierał się ani pilotem, ani kluczykiem, ani dźwigienką:P). Wszystko zalałem WD40 i działa lepiej niż kiedykolwiek :P
-
Wymieniona skrzynia biegow z nowymi uszczelniaczami, miesieczny wysprzeglik poszedl na smieci. 2 miesiac z rzedu pękł ponad 1kzl ale radosc z jazdy w koncu wróciła :):) Mam nadzieje ze przez kolejne dwa lata bd smigal bezawaryjnie jak do tej pory i "niewyskoczy" nic nieplanowanego :)
Pzdr
-
U mnie dzis kosmetyka na calego:d Najpierw mycie z woskiem na goraco, suszenie. Pozniej odkurzanie, czyszczenie plastikow chusteczkami nawilzajaco - czyszczacymi a na koniec konserwacja i pielegnacja mojej pieknej skorzanej takicerki mleczkiem:D Teraz wyglada jak prawdziwa krolowa:D
-
Co ja zrobiłem dziś dla Julki ?
Przede wszystkim fotki:
- po pierwsze, żeby się w końcu pochwalić
- po drugie, żeby kolega zieloo007 był zaspokojony ;D ;D ;D hehe ;)
Ale to było już na koniec ^ ^
Wcześniej umyłem ją ładnie szamponikiem, po tym wszystkim przyszedł czas na wosk koloryzujący Simoniz (i muszę przyznać, że trochę się TO maże i roboty full, ale efekt nawet ciekawy...).
Następnie oponki spryskane czernidłem, co by się ładnie prezentowała Alfinka w bucikach (w brudnych w końcu kobicie nie przystoi ;D) a felgi wyczyszczone pastą Tempo (kiedyś czytałem, że Nasza forumowa koleżanka - ANN tak robiła, więc myślę: co mi tam... spróbuję :) - także polecam ;)).
... Szybki, odkurzanko i przetarcie paru pierdół w komorze silnika (silnika jako takiego myć nie chcę, ale góra musi być czysta :P).
Na koniec przetarcie skórek i mleczko... :D
Do tego wymieniłem prawy halogen (stary był pęknięty).
Uffffffff... rozpisałem się, ale musiałem :wub: Furka wraca do dawnego blasku :wub:
PS. Fotki wrzucę chyba jeszcze dziś w dziale NASZE BELLE - zapraszam :D
-
Wymiana tylnej klamki bo jakiś osobnik mi ją uszkodził (i nawet się nie przyznał) ;)
-
Ja dziś dla swojej Belli zrobiłem domykanie szyb przednich, po załączeniu centralnego zamka.:)
-
Ja dzisiaj w mojej alfinie, założyłem linki od ręcznego, pomalowałem bębny, opony, i zrobiłem podświetlenie nowe.
-
wymieniłem klamkę od strony kierowcy ,bo było wsiadane od strony pasazera
-
No właściwie to wczoraj i dwa dni temu wymieniłem olej z filtrem, umyłem, nawoskowałem, odkurzyłem i zalałem do pełna ON Ultimate. Wszystkie układy sprawdzone i bella gotowa do podróży:D