-
Rozczaruje Cie bo Pioneer i JVC tez są z chin i też nie porywają jakością dźwięku jeśli chodzi o kombajny multimedialne w dodatku przeważnie są na autorskich systemach i jedyna nawigacja jaka tam działa to ta dedykowana ;] Gdyby mi nie zależało na wbudowanej nawigacji, USB i microSD wsadził bym zwykłe radio 1 dinowe Alpine serii CDA, które ma więcej lat niż moja Alfa, a jakością nadal gniecie wszystkie obecnie dostępne radia 2 din na rynku ;]
Jak reagują? Na pewno lepiej na 5 cylindrowe 20 zaworowe klekleklekle niż na 4 cylindrowe osmio zaworowe KLE! KLE! KLE! bo kultura pracy "trochę" inna, a wiem bo tez kiedyś miałem 1.9 8V ;)
-
no miałem trochę zonka jak odpaliłem pierwszy raz te 8v ale jakoś tego nie słyszę w środku ..do momentu jak otworzę szyberdach ;)
ale nie przeszkadza mi to (laski i tak obcinają ;) ) w sedanie ale w sportowej gablocie wygląda dziwnie, takie porsche carrea z dieslem ;)
Ja przynajmniej nie muszę zagłuszać bocianów suboferem z bagażnika ;p
W Twoim wypadku to podwójne zaskoczenie najpierw ..diesel a potem w środku ..chinol xD
Tak wiem że mp3 i reszta to pirackie formaty, a wszystkie stare porządne firmy przeniosły produkcje do chin, pomyśl o zegarkach swiss made produkowanych w chinach za które ludzie płacą krocie.. ech świat się kończy.
-
Nie mam subwoofera to raz, a dwa ten chinol to Phonocar VM034 ;]
-
dobra, dobra ;]
wracając do tematu ile dałeś za radio, ramkę i moduł do kiery - wyszło tyle co za to dedykowane z mojego linku?
-
Nie, wyszlo sporo drożej wiec raczej poza budzetem ;)
-
ee tam zaraz budżet, ja z tych biednych to nie jestem ;)
Jak coś jest warte to się płaci - w końcu się na to pracuje.
Podejrzewam że najwięcej z Twego zestawienia płaciłeś za montaż z wytłumieniem. Po co Ci wzmak bez niskotonowego w bagażniku, masz problem ze słuchem?
-
Za montaż nie płaciłem nic bo nie mam dwóch lewych rąk i robiłem wszystko sam. Druga sprawa wzmaka nie montuje sie w car audio dla głośności ale to odsyłam do lektury na temat systemów CA.
-
czyli czteroma mocnymi głośnikami średniotonowymi zastąpiłeś jeden niskotonowy ?
to jak to gra bo zaczęliśmy rozmowę od jakości dźwięku.
Czyli takie kino domowe 5.1 tyle że bez 1 ??
-
Nie, mam zwykle stereo czyli tylko odseparowany zestaw na przodzie zasilany wzmacniaczem Sony XM z czasów gdy sony produkowalo jeszcze w Japonii, a nie chinach.
Polecam poczytać chociaż to http://www.car-audio.waw.pl/PolskiCarAudioFAQ.pdf bo póki co to jak rozmowa ze slepym o kolorach ;)
-
Czyli rozumiem, że to rozwiązanie przewyższa jakością powszechnie stosowanie rozwiązanie czyli zestaw z niskotonowym w skrzyni na wzmacniaczu, a jeśli nie to gdzie ta jakość??
ale poczytam sobie z ciekawości