Niestety tak :(
Biała buda, grafitowe felgi i czarne wnętrze.
Printable View
Po pierwsze coś te Twoje liczby kłamią jednak. W listopadzie w Europie sprzedan 2tys Giuli. Nie jest to spektakularny wynik, ale zarówno różni się od Twoich liczb, jak i jest za okres kiedy nawet nikt nie mógł się przejechać benzyną, bo ich nigdzie nie było. Rozumiem też ze sprzedaż to auta odebrane przez klienta - przy 3-4 miesięcznym oczekiwaniu tak naprawdę dane za listopad pokazują sprzedaż za lipiec, może sierpień, a wtedy po pierwsze ludzie są na wakacjach, a do tego w salonach dopiero co pojawiały się pierwsze testówki i to tylko w dieslu. Nowszych wyników jeszcze nie ma (http://carsalesbase.com/european-car...-romeo-giulia/)
Po drugie, wielu tu ma już alergię na Twoje w kółko powtarzane pesymistyczne komentarze, narzekania, wróżenie tragedii i tym podobne. Nie pisz staletego samego, każdy zna na pamięć Twoje opinie. No i ogólnie, trochę więcej wiary i optymizmu, AR wprowadza model po swojemu, też mi się wiele rzeczy nie podoba, ale tak już jest, a ciągłym narzekaniem na forum nie zmienisz tego.
Nie wiem czy było. Pobrałem ze strony instrukcję do Gulii i tam nie znalazłem pojemność bagażnika. Oglądałem w salonie Gulie i bagażnik w stosunku do 159 wydaje mi się bardzo płytki.
Ta instrukcja w polskiej wersji językowej? Możesz dać link?
- - - Updated - - -
W załączeniu zdjęcie z ubiegłotygodniowej Rzeczpospolitej. Alfa Romeo jako marka, która zajęła 3 miejsce pod kątem wzrostu (%) sprzedaży w porównaniu do poprzedniego roku.
W sumie procentowo cieszy, jednak wolumenowo nie robi szału. Patrząc na liczbę sprzedanych aut przez Jaguara czy MINI, AR ma potencjał, żeby sprzedawać co najmniej 200 tys. aut - i tyle zresztą sprzedawała jakieś 15 lat temu.Załącznik 220455
Pytam cie po raz dziesiąty i nadal unikasz odpowiedzi - jaki jest klient docelowy BMW 3 i Audi A4?
Tylko jasno proszę, definicja, jaki jest target i jaki jest odbiór auta w danej grupie społecznej, do której jest skierowane. Konkretne dane bez bełkotu w twoim stylu typu "co raz więcej osób", "dużo ludzi" czy "prawie każdy".
Dasz radę, czy jednak nie? A może używasz pojęcia, którego nie rozumiesz? To akurat by mnie w ogóle nie dziwiło, ale czekam na odpowiedź.
Polska oficjalna wersja do pobrania z tej strony http://aftersales.fiat.com/elum/home.aspx?id_language=9
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Oficjalne liczby za 2016 rok:
http://fcagroup.pl/media/aktualnosci...lym-2016-roku/
Łącznie sprzedano 66 200 sztuk, z czego ok. 10 500 to Giulia oferowana w drugiej połowie roku.
10 500 jak na tak biedną oferowaną konfigurację w pierwszych miesiącach sprzedaży to fajny wynik.
159 w pierwszym roku 6525 sztuk, weszła do salonów chyba w okolicach sierpnia.
Alfa ma potencjał, żeby sprzedawać auta, jeśli tylko rozszerzy gamę modelową. I tak się dziwie, że ktoś jeszcze kupuje stare Giulietty i Mito. Nie chodzi o to, ze są to słabe samochody, bo na pewno nadal są najładniejsze w swoich klasach, ale są po prostu stare, a lifty niewiele auto odświeżały.
Czyli wychodzi ze w grudniu w Europie sprzedali znowu cos ok 1900szt Giulie (suma wlacznie z listopadem z left-lane byla cos 8600szt w Europie).
Za niedlugo ruszy USA, mam nadzieje ze benzyny tez zaczna sie sprzedawac skoro weszly wlasnie na testowki w salonach.
Pytanie czy 2017 to bedzie powiedzmy 40tys szt czy 100tys (159 miala ok 65tys z tego co pamietam, a wszedl w 2006 juz SW ktory na pewno pomagal w sprzedazy).
W polowie roku bedziemy duzo wiecej wiedzieli o tym czy Giulia jest hitem czy nie.