PePeline mógł byś rozwinąć temat z tym urzędem celnym?
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Printable View
PePeline mógł byś rozwinąć temat z tym urzędem celnym?
żeby miało miejsce nabycie wewnątrzwspólnotowe UE, transakcja musi mieć miejsce w innym kraju należącym do UE. Bo jak wpiszesz miejsce nabycia w Polsce, to oprócz wszystkich opłat przy sprowadzeniu auta z zagranicy, dojdzie Ci jeszcze 2% podatku od wzbogacenia, tak jakbyś kupił auto zarejestrowane w Polsce.
A to ciekawe jutro musze przejść się do wydziału komunikacji albo urzędu skarbowego i zapytać dokładnie jak to jest i ile mnie te przerejestrowanie wyniesie :-) Idzie w jakiś łatwy sposób sprawdzić czy nie ma rzeczywiście tego DPF?
przerejestrowanie Cię wyniesie dokładnie (2 miesiące temu odprawiałem Alfe w podobnej cenie zakupu :) i tez z Belgii):
- tłumaczenia, akcyza, prowizja agencji celnej - 850 zł
- przegląd techniczny - 99 zł
- rejestracja - 256 zł
także nigdzie nie chodź, tylko na umowie kupna-sprzedaży wpisz po prostu jakieś miasto np. Berlin jako miejsce nabycia i będzie wszystko ok.
Aha i przegląd ten pierwszy od razu zrób ze sprzedającym na jego tablicach belgijskich, bo po sprzedaży on musi zabrać jedną tablicę (tylną) żeby wyrejestrować auto w Belgii. Od tego momentu nie możesz się poruszać po drogach do czasu uzyskania polskich tablic (chyba że weźmiesz z Wydziału komunikacji takie czerwone czasowe, ale to dodatkowy koszt.) A przy okazji będziesz miał sprawdzone auto na stacji diagniostycznej - dwie pieczenie na jednym ogniu :)
Dobra a jak sprawdzić czy rzeczywiście nie ma tego DPF?
W każdej był dpf
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
To kurde dziwne czemu sprzedający mówi że nie ma raczej sam nie usuwa hm...