wahacze dolne,jeden górny,rolka prowadząca od paska alternatora ,polerka i pastowanie w 147
W 156 wymiana tarcz na frezowane,tylne na normalne.
Polerka/ale to z miesiąc temu/
Czeka mnie łożysko tył.
Wahacz dolny .
Printable View
wahacze dolne,jeden górny,rolka prowadząca od paska alternatora ,polerka i pastowanie w 147
W 156 wymiana tarcz na frezowane,tylne na normalne.
Polerka/ale to z miesiąc temu/
Czeka mnie łożysko tył.
Wahacz dolny .
Kupiłem nowy akumulator, ale najważniejsze... ODEBRAŁEM JĄ ZE "SZPITALA"!
Przejechałem 7,7 km pod dom i postanowiłem zrobić jeszcze parę rundek. Nie jeździłem blisko 2 miesiące, więc moja radość jest uzasadniona :D
Wpadłem na myjnię i umyłem samochód, a potem naprawiłem podświetlenie jednego z przycisków od podnoszenia/opuszczania szyby. PO lutowaniu zwykłą lutownicą wygląda nieciekawie :D ale świeci i to jest najważniejsze :D
Pozdrawiam.
- Rafał
Wymieniłem tłumik Końcowy na Oryginał RICABMI
wymiana kolektorkow od GTA
przerobienie instalacji LPG
wymiana Filtra kabinowego;]
a ja nakleiłem taką nalepkę :D
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...010/08/187.jpg
Umyłem, odkurzyłem, wypolerowałem kilka miejsc i wyczyściłem jeden fotel (są strasznie zabrudzone, więc trochę to trwa). Jutro ciąg dalszy.
W zasadzie to wczoraj ale co tam ;P nakleiłem naklejkę klubową na ramki tablic :) A jutro jeśli pogoda na to pozwoli czeka moją piękną, porządna polerka:)
Może nie dzisiaj ale na dniach wymieniłem filtr powietrza, kabinowy, płyn w chłodnicy, hamulcowy, uruchomione tylne zaciski i wymienione co trzeba, klocki tył. Bella czeka na wymianę sprzęgła (nie wiem co z dwumasem), linek hamulca ręcznego, gumy stabilizatora tył, olej silnikowy z filtrem oczywiście, uszczelnienie dołu silnika, miski (poci się). No i to chyba wszystko jak znam życie coś dojdzie :)
Dwa dni walki. Wymiana sprzęgła, wysprzęglika, paska wielorowkowego, wszystkie rolki od niego, simeringi wału i skrzyni biegów, olej w skrzyni, płyn hamulcowy, uszczelnienie wydechu i nowe wieszaki do niego. W międzyczasie masę dupereli, sprawdzenie unidiagiem (zero problemów) przebieg się potwierdził :)
Nadmienię, wszystko profilaktycznie żeby nie było że alfa awaryjna.
Z tego miejsca pragnę pogratulować i podziękować inżynierom alfy za górną śrubkę od rozrusznika (35 min odkręcania spec kluczem) i śrubę na imbus mocującą skrzynię nad prawą półosią - żeby im ku......wa samochody nonstop się psuły.
A dziś trzeba zmyć wszystkie tłuste paluchy z karoserii.
dzisiaj wyciągnąłem pompę wspomagania (bo mi w drodze do pracy stanęła i okazało się że łożysko się rozsypało) a kto wie ile jest miejsca na taką operację w 2.4 jtd ten zrozumie że zajeło mi to ok 3 godziny. Następnie wymontowałem alarm (jakiś niefabryczny) i przymierzam się do wstawienia nowego (cała operacja dlatego że kluczyki wyprałem)