qźwa ja dzisiaj poskładałem ts-a (UPG) pierwszy odpał pięknie, drugi też, rozgrzewanie silnika, później wkręcenie na obroty a ten nagle zaczyna gasnąć, telepać, nie trzymać wolnych obrotów... więc tomi nie jesteś sam :D
Printable View
qźwa ja dzisiaj poskładałem ts-a (UPG) pierwszy odpał pięknie, drugi też, rozgrzewanie silnika, później wkręcenie na obroty a ten nagle zaczyna gasnąć, telepać, nie trzymać wolnych obrotów... więc tomi nie jesteś sam :D
Nie doszedłem jeszcze do tego jak to się stało.
Frędzle to ze szmatki, bo wycierałem z oliwy, żeby ładna fotka wyszła :)
Szklaneczki weszły gładko w gniazda, pomachałem każdą z osobna przód - tył oraz pokręciłem w gnieździe, wszystko bez większego oporu, bez zacinania się.
Powoli odchodzę od schematu "wymienię, bo udało się kupić część" , bo widzę że przedobrzyłem.
Rafał - dzięki :D
może warto byłoby rozpiąć zamek i sprawdzić czy zawór nie ma luzu w prowadnicy bo jak jest to czasami szklanki lubią iść kątem.
Jak się psujemy,to wszyscy!ha,ha!:D
V6 w zieleni już pod blokiem,ale zatrzasnąłem przednią machę żeby się nie otwarła podczas jazdy i nie mogę otworzyć:mad:nie chce suka odskoczyć,te dwa bolce ją trzymają.jakieś pomysły?czy będzie trzeba coś zdemolować?
niedlugo bede przejezdzal pod Twoim blokiem to zerkne na nowy nabytek :P
Artek pochwalił byś się a nie gadasz,że jest :P
Co do maski to spróbuj od dołu.Podnieś auto tak żebyś wlazł pod spód i zobaczysz jak i gdzie rękę wsadzić:) Druga bardziej drastyczna to wyrwanie grilla:D Przy lampach są te sprężyny co trzymają bolce.
Linka jest zerwana czy co?
Czasem ta sucz się tak ustawia że pomimo sprawnej linki nie da się machy otworzyć, napręża się i nie idzie otworzyć maski, od dołu możesz za linkę spróbować choć nie będzie to łatwe:)
Kasztan żebyś Ty wiedział jakie ja miałem faux pax w Q4.Nie skontrowałem linki od strony aku i sru macha w dół.Dobrze,że grill nie był przykręcony bo od spodu za uja łapy bym nie włożył.Dobrze,że Majkel był ze mną bo bym chyba siekiery użył:D W TS-ie i V6 jest dość sporo miejsca na manewrowanie ręką.A tak w ogóle to ja nie chce mówić co Ci się napręża:D Jeśli linka chodzi dobrze i jest dobrze naciągnięta to musi otworzyć chyba,że bolce haczą o pas przedni wtedy trzeba jej pomóc ręcznie tak jak u mnie jest.
sluchajcie mam taki dylemat podobaja mi sie 166 3.0 v6 reczna skrzynia przed liftem (ale obawiam sie ze sa drogie w utrzymaniu i sie psuja ) a z drugiej strony to 155 jest malo i sa tansze w utrzymaniu i sie mniej psuja ( mowa o 8v i v6 :) bez urazy do 16v :) ) co o nich myslicie
Co tu się chwalić.trzeba było ją ratować przed kolejnym maniakiem,wielbicielem modelu czy jak oni się tam zwą,ha,ha
Zielona z wybitym okiem,pogiętą machą i błotnikiem,popękany zderzak,luzy w zawieszeniu,bród w środku ale V6 pod machą które pięknie mruczy i nie klepie.machę zatrzasnąłem żeby w czasie jazdy się nie otwarła i już jej tak zostało,ale będę walczył!