Jak Amerykanie zasmakują, a oni mają świra na punkcie włoszczyzny, to zobaczycie jak skoczy sprzedaż. Przykładowo dla Ducati rynek USA to drugi po włoskim w wysokości sprzedaży.
Gdzieś to widziałem test Q w Stanach. Koleś był w szoku.
Printable View
Jak Amerykanie zasmakują, a oni mają świra na punkcie włoszczyzny, to zobaczycie jak skoczy sprzedaż. Przykładowo dla Ducati rynek USA to drugi po włoskim w wysokości sprzedaży.
Gdzieś to widziałem test Q w Stanach. Koleś był w szoku.
To by była wspaniała wisienka na torcie. Zarówno pod względem wizerunkowym jak i sprzedażowym to jest segment, po ktory warto się schylić. Patrząc na sprzedaż BMW w 2016:
Seria 3 - 144 tys
Seria 4 - 68 tys
To jest szansa na dodatkowe 50% sprzedaży. A dla quadrifoglio to pewnie będzie nawet więcej.
- - - Updated - - -
BMW sprzedaje w stanach niewiele mniej aut niż w całej Europie. To jest mega ważny rynek, i jeśli się przyjmie, to mamy przyszłość marki gwarantowaną. Z tego co kojarzę będą korzystać z sieci dealerskiej jeepa? Temu się ostatnio swietnie powodzi, więc może to też w jakiś sposób zachęci klientów
jakie inne przykłady tego świra Amerykanów na punkcie włoszczyzny?
- - - Updated - - -
....masz minimum pojęcia o tym, jakie skojarzenia wywołuje w USA marka JEEP? masz pojęcie, że to jeden z kultowych marek, tworzących obraz motoryzacji amerykańskiej na świecie od dziesiątek lat? Każde dziecko amerykańskie kojarzy tę markę.
w jaki sposób sprzedaż Jeepa ma mieć wpływ na sprzedaż Alfy? Czy klient Jeepa kupi Alfę? Tak? ma jakieś auta z tych samych segmentów do wyboru?
Są granice absurdu w myśleniu. Alfa jest nieobecna na tym rynku od dekad a nigdy nie odniosła tam żadnego sukcesu sprzedażowego. Nie ma więc żadnych dobrych skojarzeń. Po co Amerykanin ma kupić Alfę? odpowiesz ma te pytania?
BMW w USA ma ugruntowaną pozycję od dawna. To samochód lekarzy, prawników, ustawionej finansowo mocnej klasy średniej.
Jak chcesz logicznie zestawić to z pozycją Alfy w USA?
Bo będzie stała w salonach z Jeepem?
- - - Updated - - -
o, to jest dobra wiadomość. Czekamy.
Mam taką teorię o genezie związku frazeologicznego "pleść androny", że pierwotnie brzmiał "pleść andersony" :edziahaha:
Ferrari, pizza i spaghetti. Nie gardzą też lodami znanymi u nas jako "włoskie"Cytat:
jakie inne przykłady tego świra Amerykanów na punkcie włoszczyzny?
Koledze chodziło raczej o to, że AR nie będzie musiało budować sieci dilerskiej, tylko może skorzystać z istniejącej sieci Jeepa. Tak to rozumiem.Cytat:
w jaki sposób sprzedaż Jeepa ma mieć wpływ na sprzedaż Alfy?
Przeczuwam, ze Alfa w USA osiągnie sukces. Duży sukces.
Tu test znanego w USA jutubera. Jest naprawdę pozytywny dla Alfy, a Doug dobrze obrazuje amerykańskiego użytkownika.
https://youtube.com/watch?v=QaTn3gaCQYk
Jak na razie jest to kaczka dziennikarka (a raczej faktoid :) ) jak wszystkie dostępne w sieci informacje na ten temat:
Ale coś jest na rzeczy i byłoby to całkiem fajna niespodzianką.Cytat:
Giulia coupe and convertible are now almost certain
Nie wiem czy ten filmik juz ktos wrzucił:
https://www.youtube.com/watch?v=FQiu1-CTFH0