Cytat:
Nie ma chyba co ukrywac że 33 sie psują... nawet moja z której byłem bardzo zadowolony (i faktycznie zeszła na trasie full załadowana poniżej 6litrów) miała swoje fochy w naj mniej spodziewanych momentach, zawsze wychwalam 33, ale przyznaję że jest BARDZO kapryśna i jesli jej nie zbudujesz własnoręcznie od podstaw to spodziewaj sie niespodziewanego. a Autorka dosyc zgrabnie ubrała ten obraz w słowa
Macku, Twoja byla kaprysna, ja, poki co, nie wiem co to znaczy kaprysnosc.. Niedokrecona klema? Uszkodzone, w wyniku dotykania sie przez roznych mechanikow zlacze TPSa? Moze zasniedzialy styk bezpiecznika od ecu, ktoremu ktos zapomnial zalozyc fabryczna oslone, moze zniszczony pasek klinowy ktorego naciagu nie sprawdzalem od momentu zalozenia? Jak dlugo interesuje sie marka tak nie raz podpytywalem roznych ludzi o 33 i wiele juz slyszalem historii o jedynie laniu paliwa i jezdzeniu przez dziesiatki tys. km, podobnie zresztą jak w przypadku 75tki. Imho normalka - jeden ma pozytywne doswiadczenia, drugi negatywne, w zaleznosci od tego na jak bardzo wymeczony egzemplarz trafil. Dlatego przyszywanie 20letniemu autu latki awaryjnosci, czy w ogole zastanawianie sie nad tym problemem jest po prostu pozbawione sensu. No chyba ze mowimy o konkretnych (zlych)rozwiazaniach ktore faktycznie notorycznie daja w kosc uzytkownikom. Tak samo nie lubie gdy pisze sie o tym ile maksymalnie moze spalic samochod - ta informacja nic konkretnego nie niesie, a sugeruje że silnik pali więcej niż powinien. A może w rzeczywistosci po prostu pali tyle ile kierowca z niego wyciska! Aczkolwiek moze ja na tematy spalania nie powinienem sie wypowiadac bo moje wszystkie samochody wlasnie zawsze byly przesadnie paliwozerne, wlacznie z niedawnym dieslem palacym 10l/100km w najspokojniejszej trasie. :D Wracajac do tej nieszczesnej awaryjnosci - poczytajcie sobie fora innych marek, chocby "ksiazkowych" przykladow VW albo Opel - czy tamte samochody sie nie psuja? Oczywiscie ze tak, znam takich co mieli naprawde spore problemy nie tylko ze starymi ale i nowszymi modelami ww. ale nikt nigdy nie powie, ze to sa marki awaryjne tylko, ze to jedynie sprzet i to jeszcze stary, wiec ma prawo sie zepsuc. :D