Mechanik mi egzaminer podączył waliło P0235 Bład cisnienia doładowania jak przepływomierz odpioł do wtedy waliło awarie przepływomierza też odpięcie nic nie zmienia dalej jest ten sam objaw
Printable View
Mechanik mi egzaminer podączył waliło P0235 Bład cisnienia doładowania jak przepływomierz odpioł do wtedy waliło awarie przepływomierza też odpięcie nic nie zmienia dalej jest ten sam objaw
Już znalazłem przyczynę czujnik był walnięty po wymianie chodzi jak burza
takie bledy wyskoczyly
P1612 Sterowanie przekaznikiem podgrzewania filtra paliwa
P0236 Zawor overboost
P0638 Nastawnik klap wirowych/przepustnicy gaszenia
P0101 Przeplywomierz
p0380 Przekaznik plytki grzejnej termrozrusznika lub ecu podgrzewania swiec
efektem czego jest:
Motor Control System Failure i error glow plung
zamulenie silnika
jest jakis wspolny mianownik do tego wszystkiego??
Czujnik ciśnienia doładowania
Zawsze zaczynajcie od tego.
Awaria.
Najczęściej z S3 mini
Pare dni temu wyskoczyl mi check przy odpaleniu silnika, tego samego dnia zgasl check, pare dni byl spokoj i dzis znowu sie zaswiecil... co to moze byc? egr i przeplywka wyczyszczone, szczelne rury, mam je z kwasowki.
Panowie, najpierw pojawił mi się ( kilka dni temu ) błąd P0101 Wysoki sygnał - żeby nie było zamówiłem nową przepływkę. Dzisiaj w trasie MCSF - podłączam pod kompa i litania:
P0101
P0504
P1238
P0238
Wszystko odbyło się przy prędkości autostradowej - 6ty bieg i obroty powyżej 3000. Po skasowaniu błędów, zwróciłem uwagę przy jakich obrotach się pojawia MCSF - występuje powyżej 3000 obr /min. Możliwe że te błędy wywala uszkodzona przepływka?
Bo przepływka ma problem z połączeniem elektrycznym. Pewno nie potrzebnie ją wymieniałeś.
P1238 - to EGR - błąd mas powietrza.
P0504 - czujnik hamulca. Pewno się zawiesił.
Ostatni, to też problem elektryczny ale z czujnikiem A sprężarki.
Czy aby nie masz czegoś w samochodzie rozłączonego/ zaśniedziałego ?
Hmmmm poprzednia przepływka ,,niedomagała" już, dlatego ją wymieniłem. Po wymianie ( po jakimś czasie ) zaczął się pojawiać P0101, a problem powyższych błędów pojawia się przy ,,bucie" powyżej 3000 obrotów/min a jedyne co mi przychodzi na myśl to luźna klema ,,-" na akumulatorze
a z moim przypadkiem ktos cos wie?
Za dużo niewiadomych. Podłącz do kompa to się dowiesz