Załącznik 250943
Printable View
Leje to za lanie czego mu płacą
Dla zainteresowanych: https://oil-club.de/index.php?thread...7227#post57227
Tam wlasnie sa produkowane oleje Ravenola. Sa tam rowniez produkowane oleje (R)Aveno(L).
http://www.aveno-oil.de/de/
Nie wiem do czego pijesz skoro napisałem to bez żadnej szydery bo tak właśnie działają te wszystkie popularne ostatnio jutubowe kanały i to nie jest żadną tajemnicą. Dla mnie może lać cokolwiek bo osobiście uważam kanał za mało fachowy, a raczej taki dla ludzi totalnie zielonych w mechanice wiec to co leje nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem. Dzisiaj baner rockoila jutro czego innego. Kiedyś mocno promował filtry z Sedziszowa teraz widzę wkręca Filtrona ;) Swego czasu obejrzałem kilka odcinków i za każdym razem ledwo wytrzymałem do końca. Ostatnio testował wahacze samochodowe... na prasie hydraulicznej. Tez pozakrywał logotypy producentów i dobrze bo by go producenci zjedli za taki test... opony ztcp też fajnie testował... gość mi nie szkodzi totalnie tak samo jak ten Pjoter od olejowych testów niech sobie tam wrzucają na jutuba co chcą, skoro sprawia im to przyjemnośc i jeszcze z tego maja jakiś hajs to niech im się wiedzie ;)
Moim zdaniem nie ważne kto gdzie produkuje ale jaki jest produkt końcowy. Brere zaprojektował Giugiaro, produkowała fabryka Pininfariny, a sprzedawał Fiat pod marką Alfa Romeo ;)
U mnie w RSie aktualnie siedzi VST + AR9100 i myślę, ze do codziennego użytku nietorowego w okresie zimowym chyba lepszy zestaw jak RCS. Miałem zrobić analizę RCS po 10K km i VST + AR9100 po 10K km ale zapomniałem i wszystko zlałem przy wymianie :/
Istotne jest to, ze przedstawiciel Ravenola na forum nie chcial zdradzic tej informacji. Podkreslal tylko, ze sa produkowane w Niemczech. Dla niektorych ma to znaczenie, gdzie sa produkowane. Ravenol po prostu istnieje jako marka marketingowa, podobnie jak Liqui Moly itd. Oni po prostu zlecaja innej firmie produkcje swoich srodkow smarnych lub inaczej piszac blendowanie.
Załóż firmę przynosząca miliony, a później na prawo lewo rozpowiadaj kto jest twoim podwykonawcą i dostawcą. Jak ktoś robi coś dobrego w (póki co) dobrych pieniądzach to normalnym jest, ze się nie obnoszą z tym kto to dla nich produkuje ot tajemnica handlowa. Wydaje mi się, ze najbardziej istotne jest to tylko dla osób, które krytycznie podchodzą do ravenola, taki kolejny powód aby podważyć ich jakość ;)
Wlasnie Ci sie wydaje. Ja osobiscie jestem neutralny do Ravenola. Producent nie chetnie sie przyzna, bo istnieja obawy, ze wyjdzie jako firma marketingowa, bez laboratorium i chemikow....Zalezy jakie kto ma spostrzezenie. Jezeli ktos jest fanem danej marki, zawsze bedzie szukac pozytywnych argumentow i tu sie kolo zamyka.
Ale tak naprawdę po co Ci adres rafinerii, która produkuje skoro masz dziesiątki analiz ich olejów robione przez użytkowników? Tak szczerze jakie ma to znaczenie? Powiedzmy, ze jestem takim sezonowym fanem. Raz byłem fanem Meguina ale jak ich poczesało z ceną i dostępnością w PL to zrobiłem się fanem Ravenola, jak ich też walnie z ceną zrobię się fanem kolejnego niedrogiego oleju, który będzie dobrze wypadał w analizach choćby go nawet mieszali kijem w beczce w jakimś pcimpciu dolnym jak to kiedyś o specolu pisali ;)