Generalnie, to nikt tu nie szydzi, z powodu faktu porównywania Giulii do Golfa czy Passata, a z twierdzenia, że Passat to ten sam segment co BMW F10 ;)
Printable View
Tyle, że to nie kącik Piotrusia Pana, czy "tu się witamy i o sobie opowiadamy" (tylko temat o Giulii).
Były już wpisy "przekonajcie mnie", które akurat w tym miejscu moim zdaniem sensu nie mają, bo zamiast ułatwiać innym poznawanie modelu, każą nam poznawać przemyślenia i rozterki kolejnych "potencjalnych".
Jeśli zaś faktycznie oczekują takiej pomocy czy opinii, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby założyli sobie temat, np. "nick - chcę kupić Giulię, jeśli kogoś to interesuje zapraszam do wypowiedzi i zachęcam do aktywności".
Moim zdaniem Alfa to nigdy nie była i, miejmy nadzieję, nigdy nie będzie marka, którą można by wybrać kierując się w 100% racjonalnymi argumentami i tabelkami. Albo będzie miała mniejszy bagażnik niż konkurencja, albo większy hałas w kabinie - te samochody nie są projektowane z myślą o takich klientach. Ten samochód ma chwycić za jaja i nie puścić, jak to było u mnie ze 147. I albo kogoś chwyta i kupuje, albo nie chwyta - i wtedy próby racjonalizowania swojej decyzji za pomocą dywagacji na forum robią się zwyczajnie śmieszne. Samochód się kupuje dla siebie, a nie dla innych - więc rozumiem, że można spytać, czy jasna tapicerka się brudzi, albo czy dach panoramiczny hałasuje przy takiej albo innej prędkości i czy warto brać, ale decyzje, czy kupować Giulię, czy inny samochód, każdy powinien podejmować sam.
Ja jak wybierałem samochód dla siebie, nie zapisywałem się na forum Mazdy i Volvo - bo opinie użytkowników tych forów w ogóle mnie nie interesowały.
Spoko, z takim podejściem kolega deadswine kupi Superba (najlepszy stosunek jakość/cena) jako the best econo choice i po temacie ;)
Jednego tylko nie potrafię zrozumieć... jak ktoś kogo stać na BMW 5 i jednocześnie określa siebie jako "motorheada" (rozumiem, że miał petrolheada na myśli :D ) może brać pod uwagę Passata.
A są na liście ciekawe auta: golf R, Giulia, BMW 5...
Mam jeszcze jedno pytanie: nie chcesz BMW 3 (czyli w domyśle 4 też) bo za słabo wyciszone... a w Golfie jest ciszej rozumiem?
A można w Superbie wyłączyć ESP? :D
A w Giulii nie idzie zastosować starego patentu z AR156 pod nazwą - bezpiecznik? :D
A co do zabawy golfem albo passatem 4x4, przecież to haldex...
Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka
Jaki leasing polecacie i na co zwrócić uwagę?