Napisze ci na priv.
Printable View
Napisze ci na priv.
Skoro mnie cytowales to też chętnie się dowiem o co chodziło. Wydaje mi sie, ze nie ma co robić tajemnicy jeśli ktoś ma jakieś konkretne informację bo po to jest ten temat aby się nimi dzielić ;)
Nie mam konkretnych informacji niestety i chyba na tym zakończymy temat.:cool:
No to pozostaje czekać na VOA i UOA dla nowego HST i "nowego" VST. Sam bym chętnie wysłał swój do analizy bo teoretycznie powinienem mieć już USVO tylko, że w starej butli ale jest zmiksowany z Archoilem wiec mało miarodajny wynik by to dało.
P.S. Polaris robi analizę IR?
[MENTION=74831]Poziom1989[/MENTION] Tak sobie zacząłem przeglądać powiązania miedzy Deutsche Ölwerke Lubmin GmbH, a Revenolem i wychodzi na to, że to nie Ravenol zamawia u zewnętrznego producenta oleje tylko zarówno rafineria jak i marka Ravenol nalezą do tego samego holdingu, a wszystko łącza dwa nazwiska Igor Shevchuk oraz Paul Becher. Zarówno Rafinerią Lubmin jak i firma Syntho Gmbh od której zależny jest Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH własciciel marki Ravenol zarządzane jest przez te same osoby. Wszystko do wygooglania ale jak ktoś chce mogę podrzucić linki :)
zalałem alfe 2.0 jtdm 136 Km Ravenolem VMP 5w30 - dobry wybór, czy można było lepiej?
Jedno nie wyklucza drugiego bo zawsze można lepiej kwestia zasobności portfela i sensowności zastosowania drozszych olejów.
no ale dobry, czy zły olej?
Dobry. Są lepsze ale ten jest dobry.
.Cytat:
Zenonzlasu
Z mojego, krótkiego co prawda, doświadczenia w wariatorem wychodzi, że ważniejszy jest poziom oil. Mam zalane prawie na max 10W40 i nie klepie, albo klepie przez sekundę. Kiedyś zorientowałem się że poziom oilu zmalał (zwiało nieco przy rurce od chodniczki oleju) właśnie przez dłuższe niż zwykle klepanie. Dolałem, hmmmm, Lotosa 10W40 (został w bagażniku po awaryjnej sytuacji), i wariat się przymknął
Zwracam honor :) Rzeczywiście po nalaniu oleju pod kreskę wariator praktycznie całkowicie się wycisza :)
Nowa analiza Meguina.
https://www.oil-club.ru/forum/topic/...omment-1263915