To już dość dawno podali do wiadomości i nawet tutaj wklejałem tą informację.
Printable View
czyli auta jeszcze nie ma:)))))))
PREZENTACJA STATYCZNA:)
co to za brednie:))
To już jest żałosne. Zeby nie wyjść na kompletnych idiotów i grabarzy marki, próbują nie dopuscić do kolejnej obsuwy, więc "coś" pokażą.
A potem hulaj dusza: jesienią się dowiemy, ze "prace trwają" i testy drogowe przeniesiono na wiosnę. Wiosną pewnie ogłoszą, że model będzie zaprezentowany jesienią.
I w ten sposób ukradną kolejne półtora roku.
Przypomnijmy: produkcję alfy romeo 166 zakończono w 2007 roku. Produkcję alfy romeo 159 w 2011 roku.
Mamy 2015 rok i będziemy mieli "prezentację statyczną" modelu, zapowiadanego, no żesz....k.... na 2012 rok.
Prezentacja statyczna czyli auto nie odjedzie i pod "skórką" może nic nie mieć. Ale przynajmniej zobaczymy jak wygląda. Choć skoro pracują nad tym od czterech lat to faktycznie jest to żenujące.
Belefer -jeśli powieliłem info to nieświadomie. Przypomina mi to trochę prezentacje fiata bravo 3 d. Tez oglądałem to auto na prezentacji statycznej. Czarne szyby, brak możliwości zajrzenia do środka.
panicznie pewnie coś rzeźbią w kartonie....
żenada, żenada :(
znów oszukali, taka prawda.
Za kulisami prace nad alfą trwają jak gdyby nigdy nic. Nie ma paniki ani rzeźbienia. Po prostu jest termin, jest realizacja. Firmy które dostały zlecenia np na elementy wnętrza (bo o tym np tylko wiem) dostając już zlecenie to jego termin końcowy był po premierze lub krótko przed (nie znam dokładnych dat bo to nie ja robię). Nie ma tu żadnego zaskoczenia ani opóźnień :) A to że sweterkowiec nagadał mediom co innego to już inna inszość. Ale sam projekt jest realizowany wg planu (mowa tu o elementach wnętrza).
wg planu?
wg planu auto od 3 lat miało już jeździć...
w zasadzie teraz byłaby pora na lifting:)))
Wiem. Ale podwykonawcy części dostali projekt na określony czas i się z niego wywiązują. Nie ma żadnych opóźnień ani zaskoczenia. Sweterkowiec realizuje jakiś plan ale zupełnie co innego mówi. Tak np zaprojektowanie elementów wnętrza dostali w ubiegłym roku a termin realizacji (projektowej) był właśnie jakoś na połowę tego roku. Już wtedy wiedziano o tym, więc po co sweterek mówił że będzie w czerwcu to nie rozumiem. Chyba że tylko ta statyczna prezentacja.
Wygląda to tak jakby za kulisami ktoś od dawna wiedział jak to będzie przebiegać, kiedy będzie i to idzie zgodnie z planem. Nie ma żadnych opóźnień. Ale to że mediom i opinii publicznej przedstawia się zupełnie co innego i zwodzi przez parę lat to jest osobna kwestia. Ale się dzieje i kiedyś będzie. Oby nie wyszedł produkt przeterminowany :)
Szwagier coś przebąkiwał że zaraz po ukończeniu tych elementów kokpitu mają się zabrać za podobne elementy wnętrza dla małego suva alfy.
Prezentacja statyczna nie musi oznaczać ,że z robotą są w czarnej d..... .
Zwiedzając wystawę w Genewie w 1998 r. widziałem statyczną prezentację Forda Cougara. To nic,że sie im przednia szyba odklejała i widziałem mase niedoróbek w spasowaniu elem. nadwozia albo klej nieusunięty. Jesienią owego roku auta pojawiły się w salonach.
Nie ma więc reguły...
Kolejna plotka - Alfa Romeo weźmie udział w mistrzostwach FIA Formula 2: http://en.wikipedia.org/wiki/FIA_For...o_Championship
cytat: "Infine, stando ad altri rumors, il “Biscione” tornerebbe nel mondo delle corse, iscrivendosi al nuovo campionato di Formula 2, recentemente ideato dalla FIA proprio per dare ancora piu spettacolo alla stagione motoristica, dopo Formula 1 e Formula 3."
źródło: https://www.ilgiornaledigitale.it/al...nti-14611.html
L.