Meble domowe wymagaja innych środków niż samochodowe - większy zakres temperatur i zupełnie inna skóra często.
Printable View
Meble domowe wymagaja innych środków niż samochodowe - większy zakres temperatur i zupełnie inna skóra często.
Przez deszcz nie miałem warunków żeby wymyć wosk z blackhole więc pojechałem wczoraj na myjkę - 5 minut ostrego piłowania proszkiem i dzisiaj rano tak się po tej kuracji wosk trzymał (uwaga, kropelki :P):
[Spoiler]http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2013/11/52.jpg[/spoiler]
Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka
Siedzi :)
Istnieje jakiś inny środek niż glinka do zdjęcia wosku z folii? Otóż mam oklejony dach w czarny mat no i jak głupek przejechałem go FK 1000hp i teraz mam okropne ślady na nim.
Jeżeli folia mat = delikatna fakturka w którą wlazł wosk, to z glinką stanie się to samo.
Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka
Czyli co mam zrobić?
Ja bym pewnie spróbował dość silnym APC kilka razy.
Tylko trzeba uważać żeby folii nie uszkodzić.
APC i delikatne pędzlowanie, jedyna szansa na usunięcie. Ale jeżeli próbował wcześniej szmatką mazać, to chyba już po zawodach, bo jak pisałeś - folia dostanie miejscowego połysku, albo zmieni się minimalnie kąt pochłaniania światła i to miejsce już zawsze będzie widoczne, a folię można spisać na straty.
Ja bym zaczął jak zawsze przy tego typu pytaniach od wlepienia zdjęcia pokazującego problem, bo inaczej to trochę teoretyzowanie.