Brak mi „doświadczenia”.
Printable View
Brak mi „doświadczenia”.
Wystarczy usunąć www czy zrobić spację.
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-tb-170km-2011rzender-bodykitwydech-ragazzonnowy-multiair-ID6E3Edf.html
Ja chyba też nie mam szczęścia do znalezienia swojej przyszłej Alfy. Byłem w kilku miejscach i od miesiąca próbuję znaleźć 1.4 benzyna 120KM w kolorze innym, niż czerwony-biały. Na chwilę obecną znalazłem dwa ogłoszenia:
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-benzyna-120-km-ID6E7biK.html
vin: ZAR94000007083994
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4turbo120psklimaaluxenonelektrykaparktronikbossetu v2021-ID6E8IhC.html
vin: ZAR94000007010461
To drugie ogłoszenie, z tego co pamiętam już widnieje od jakiegoś czasu. Warte uwagi w.w samochody? Da się coś więcej po vin'ach odczytać?
Z góry dziękuję :D
Witajcie Drodzy Koledzy
Czy ktoś z Was mógłby sprawdzić ten samochód?
OTOMOTO: alfa-romeo-giulietta-2-0-jtdm-140-ps-10-2013r-66-tys-km-wersja-quadrifoglio-ID6E7eoz (nie mogę zamieścić linka z powodu małej ilości postów - przepraszam).
VIN: ZAR94000007303474
Na zdjęciach widać uszkodzenia, ale są przeze mnie do zaakceptowania. Chodzi mi bardziej o wiarygodność oferty i przebieg.
Bardzo dziękuję za pomoc.
Witam czy kojarzy ktoś auto z tego ogłoszenia?
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-oplacone-1-6jtd-klimatronik-alu-led-serwis-gwarancja-ID6Ef3Xg.html
Vin ZAR94000007031861
Z góry dziękuję za pomoc
Dzień dobry.
Jestem nowym użytkownikiem na forum i chciałbym zapytać czy jest możliwość jeszcze na sprawdzenie po nr VIN danych pojazdu Giulietta?
VIN, który mnie interesuje to ZAR94000007356393
Giulietta nie miała skrzyni M32. Montowane były tylko C635.
Witam serdecznie, poszukuję swojej pierwszej Alfy i w związku z tym, chciałem Was prosić o radę dotyczącą potencjalnego "nowego" nabytku. Konkretnie mam na myśli ten pojazd:
ID na otomoto to : 6091906897 (Niestety nie mogę jeszcze wstawiać linków)
VIN: ZAR94000007125374
Z tego co udało mi się zweryfikować samemu to przebieg wydaje się być realny (CEPiK). Z rozmowy z właścicielem wynika, że zakupił go przy przebiegu 25 tysięcy km. Z Carvertical wyszło, że w 2014 roku była szkoda na tylnym zderzaku na kwotę 1500 - 3000 tysiące zł. Do zrobienia na już byłby rozrząd, ponieważ nie był jeszcze robiony. Co myślicie? Mam do tego samochodu 400 km i się zastanawiam. Proszę o pomoc, pozdrawiam :)
Hej,
mogę prosić o zerknięcie na Gulietkę, zamierzam zakupić a dostęp do danych jest ciezki. Będę wdzieczy za informacje.
Vin
ZAR94000007100019
Dzięki, Wesołych.
Witam,
Przymierzam się do zakupu Giulietty. Miałem okazje wczoraj oglądać jeden egzemplarz 1.4 170km, polski salon, 128 tys przebiegu, drugi właściciel. Wszystko było fajnie poza jedną zasadniczą rzeczą, a mianowicie w trybie dna samochód dość mizernie się zbierał. Z pierwszego biegu samochód "rwał", ale na pozostałych biegach nie było czuć mocy auta. Turbina była regenerowana więc zastanawiam co może być powodem takiego zachowania auta. Czy ma ktoś pomysł co może dolegać ten alfie i z jakimi wydatkami wiąże się ewentualna naprawa?
Pozdrawiam
Może regenerowana turbina jest tutaj kluczem :) Polecam sobie obejrzeć odcinki na kanale JagodowyTV, gdzie robią testy na hamowaniu z porównaniem w jaki sposób wstaje turbina po regeneracji i ta sama nowa turbina w tym samym samochodzie :)
Przeglądałem forum i znalazlem wątek gdzie był podobny problem. Niedziałający zawór upustowy turbo, pytanie czy jest możliwość żeby jakość to sprawdzić ten element? Czy podłączenie pod komputer wykaże alewentualną awarie?
Dobry wieczór,
po wielu latach przygody z grupą VAG myślę nad zakupem pierwszej w życiu AR a dokładnie Giulietty.
Na chwilę obecną moją uwagę zwróciły poniższe ogłoszenia, może ktoś ma jakieś uwagi/sugestie lub posiada informacje o poniższych egzemplarzach?
Otomoto ID: 6091811708 VIN ZAR9400000734524X
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-6-jtdm-105km-brazowe-skory-navi-ledy-czarny-sufit-zamiana-gwarancja-ID6EgCwy.html
Wersja fajna lecz podany błędny vin i google znajduje ogłoszenia z września więc pewnie mina
Olx ID: 725098249
olx.pl/d/oferta/alfa-romeo-giulietta-2-0-jtdm-aso-mocca-mozliwa-zamiana-na-drozszy-CID5-IDN4rb3.html#d3431ddab0
Otomoto ID: 6091221200 VIN ZAR94000007057525
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-alfa-romeo-giulietta-1-4-multiair-170km-dna-salon-pl-ID6Ee8Te.html
Auto wydaje się w miarę pewne, niestety wyposażenie chyba nie imponuje
Dziękuję i życzę Wesołych Świąt!
Bo silnik nie ma wiekszego znaczenia (z tego co czytam wszystkie jednostki są pozbawione większych wad/ w miarę bezawaryjne) - auto dla żony głównie na dojazdy do pracy oddalonej o 12km. Ważne jedynie żeby było dynamiczniejsze od obecnej ibizy 6j 1.6MPI 105KM (która wydaje się być mułowata względem nawet wczesniejszej 1.4 tdi). :)
Kazde z nich bedzie dynamiczniejsze od 1.6 mpi ;) multiair drogi w naprawie jak sie sypnie
Siemaneczko, od jakiegoś czasu szukam giulietty 1.4 120KM, zainteresowały mnie dwa samochody o takich numerach VIN
VIN pierwszego: ZAR94000007074627
VIN drugiego: ZAR94000007191212
Czy ktoś jest wstanie sprawdzić czy te samochody nie mają za sobą jakichś nieprzyjemnych historii?
Auta, które są zarejestrowanie w Polsce można sprawdzić na: historiapojazdu.gov.pl
Potrzeba numer rejstracyjny, vin i datę pierwszej rejstracji.
Będą tam przebiegi, wypadki/stłuczki (przy których była wzywana policja) itp.
Dane są gromadzone od 2014 roku.
Pozdrawiam,
Kasia
Powiedzcie mi, co to za element wyposażenia:
HEADLAMPS FOR VIABILITY ON RIGHT SIDE Yes (093)
?
Podaj VIN.
- - - Updated - - -
Nie będzie żadnych stłuczek z udziałem policji, tylko od 2020r. rozumiane jako szkoda istotna w zakresie elementów układu nośnego, hamulcowego lub kierowniczego i ewentualnie takie, gdzie był zabrany dowód, po których trzeba robić dodatkowy przegląd.
Tak z xenonami, ale doświetlanie zakrętów jest w tym przypadku mocno na wyrost, w miejscu to nie działa, a zadowalający "skręt" jest dopiero na drogach gdzie jedziesz 60km/h+
Mimo wszystko warto bo ilość światła w porównaniu do zwykłych H7 jak masz dobre żarniki jest po prostu nie do porównania.
Hej witam szanowne forum.
Rozkodowałby ktoś ten nr
VIN: ZAR94000007377702
I ma ktoś możliwość sprawdzić czy to nie jest jakaś bazowa wersją wyposażenia. Z góry bardzo dziękuję.
Witam , wyszukiwarka nic nie znalazła .
Chciał bym kupić moją piątą alfę . Teraz padło na giuliette qv taką z 8-10 letnią . Zanim zacznę szukać musze sprzedać obecne auto i wtedy będę musiał kupić coś w miarę szybko . Pytanie brzmi czy łatwo znaleźć coś w dobrym stanie , budżet tak do 45 max. Czy jednak to nie takie proste i ogłoszenia są mocno przebrane , a zostały same szroty ? . Nie wymagam ideału , ale ważne , żeby nie było składane z 3 sztuk .
Będzie ciężko mimo że budżet rozsądny na taką 10 letnią. Natomiast ogłoszeń jak widać niewiele, do tego większość jest takich które wiszą już pół roku więc wiadomo czego można się spodziewać na oględzinach. Trzeba mieć nieco szczęścia, bo w miarę zadbane sztuki sprzedają się od ręki.
Witam, mógłby mi jakiś kolega alfaholik doradzić czy opłaca się kupić Julkę z tego ogłoszenia otomoto
ID 6094306033
W cenie 37700?
Witam, mam prośbę, czy mógłby któryś z panów którzy są w temacie zaopiniować Guliettę z tego ogłoszenia ID: 6090229281. (wstępnie, czy warto jechać 200 km, i zapłacić za konkretny przegląd). Z góry dziękuję za każdą opinię i wpis, mam nadzieję że za jakiś czas będę mógł się odwdzięczyć.
Cześć!
Rozglądam się za pierwszym autem ze stajni Alfy, a konkretnie za Giuliettą 1.4 MA 170KM.
Sporo poczytałem i mam kilka pytań do znawców marki i modelu, które będą pomocne przy ocenie dobrych kandydatów.
Poszukiwany egzemplarz będzie miał od 100K do 200K+ przebiegu w związku z tym trzeba być gotowym na
typowe usterki w tych autach (jak w każdym).
1. Jakie "typowe" usterki mechaniczne i elektryki mogą się zdarzać w grupie "ten typ tak ma",
i nie świadczą o poważnych problemach auta czy oczywistym zaniedbaniu przez poprzednich właścicieli ?
2. Z poważnych usterek jakie występują w silnikach z 1.4 z MA,
wymagających dużych nakładów $$$ na pewno jest aktywator MultiAir
Poza błędami (np P1061, P1062, P1063, P1064) jakie to może powodować,
jakie odczucia w czasie jazdy może dawać uszkodzony aktywator ?
Czy istnieje metoda "przetestowania" go w czasie jazdy testowej/próbnej ?
3. Czy lifting z 2013r wprowadził jakieś znaczące funkcjonalne (wnętrze) i mechaniczne (silnik) ulepszenia ?
4. Prośba o sprawdzenie historii szkód dla tych zagranicznych VIN :
- ZAR94000007007804
- ZAR94000007163472
- ZAR94000007023273
Z góry wielkie dzięki za pomoc!
[MENTION=90638]Ven83[/MENTION]
Odpiszę na swoim przykładzie po roku posiadania Julki i 15kkm przebiegu.
1.
a. Uszkodzona wiązka w tylnej klapie (efekt - wariująca tylna wycieraczka, zatrzymuje się w dowolnej pozycji, wstyd się przyznać, ale jeszcze tego nie zrobiłem :( )
b. Dwa razy od tak zaczął migać przebieg (oznacza to uszkodzenie lub błąd któregoś z modułu komfortu, ale po wykonaniu osiowania proxy z poziomu MES wszystko wróciło do normy i cały czas wszystko działało)
c. Raz zaświecił się check engine i nie można było zmieniać trybów jazdy DNA oraz dezaktywował się Start&Stop, w komputerze był zapisany przejściowy błąd czujnika zmiany biegów, po skasowaniu błąd nie powrócił od 5 miesięcy, wg. informacji na forum uszkodzeniu często ulega wiązka przy lewarku gdzie ten czujnik jest zamocowany, dostęp niestety dość kiepski.
d. Wyciek z pompy vacum, to chyba dość częsta przypadłość, na 3 oglądane, 2 miały wyciek, naprawa banalna, wystarczy dokupić pasującą uszczelkę pod dekielek pompy i wymienić
e. To raczej już czysto eksploatacyjne rzeczy, czyli czyszczenie/wymiana filtra multiair i turbo oraz czyszczenie odmy. U mnie po przebiegu 135kkm wszystko było zawalone syfem.
2. Jeszcze nie miałem tego problemu, aczkolwiek miałem zapisane jakieś przejściowe problemy z modułem, po wymianie oleju i skasowaniu błędów na razie nic takiego nie powróciło. Tutaj ważna uwaga, po wymianie oleju należy oznaczyć tą czynność w MES, kasuje to chyba nastawy MA, który na nowo się adaptuje.
Wg. informacji, które znalazłem na forum to pierwsze namacalne objawy uszkodzonego modułu MA poza błędami to nierówna praca silnika na zimno lub na 3 cylindrach, pewnie jakieś wyczuwalne szarpanie i utrata mocy podczas przyspieszania.
3. W silniku nie poza zamianą zalecanego oleju z 5W40 na 0W30, i niektórzy twierdzą, że poprawie uległa skrzynia biegów, która przedliftem lubiła haczyć przy wbijaniu pierwszego biegu. We wnętrzy zmieniono głównie system multimedialny, wpadło radio z trochę nowocześniejszym system Uconnect znanym z innych samochodów grupy Fiata.