Zgadzam się w 100%. 2600 km w dwa tygodnie a nie jestem handlowcem.
Na kawę jeździmy na drugi koniec miasta żeby usłyszeć silnik;)
Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk
Printable View
stan gry.Honda wylądowała na dworze;)
ps.sorry za jakość i syf w garażu;)
Załącznik 222266
Ciekawe kiedy zacznie się dłubanie w 2.0 TBi i co z tego silnika da się wyciągnąć.
A ja mam zupenie odwrotnie. Jak widzialem w necie zdjęcia to nie bylem do końca przekonany, ale jak zobaczylem na żywo to mi kapcie spadly. To jak wyrzeźbione są biodra, jak te linie płyną i sie gną, ja tam jestem urzeczony. Jedyne ostre rzeczy to przetloczka na boku i krawędź bagaja. Jak mijałem taka czarna odbijajaca w lewo w Gdansku to myślalem, że to jakieś Maserati.
Do bmw to moim zdaniem tylko ma podobne proporcje (tylne kola pod tylkiem, przednie wyciagnięte) i pierdółki typu płetwa albo dzielona tylna szyba. Alfa jest o wiele mniej ciosana.
Szczerze to ciesze sie, że stylistyka jest subtelna. Do zwyklaka może dolożylbym tylny zderzak troszkę w stronę veloce.
Ale mi tam zawsze podobala sie bardziej 156 niż 9. Dla mnie giulia to odświerzone 156 zbudowane na tylnym napędzie - ideał
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Dzisiaj byłem w salonie FCA w BB i oprócz tego że usiadłem sobie w białej QV z siedzeniami Sparco (podobno na sprzedaż ok 270tys, 16tys km przebieg - to pewnie ta co była na testach u wszystkich dziennikarzy przez ostatnie miesiące, więc chyba trochę będzie przykatowana), też oglądnąłem sobie Super z pakietem Lux, orzechowym drewnem, czerwonymi siedzeniami i wreszcie na żywo widziałem felgi 18" te Sport 2 czy Potenza (różnie widziałem w różnych materiałach je nazwane) - wyglądają lepiej niż na zdjęciach, całkiem całkiem. Fajnie coś innego zobaczyć niż te nudy we wszystkich salonach, bo wszędzie tylko czarna tkanina, albo czarna tkanina+skóra. Ale nie o tym.
Z innych ciekawostek to gość od Alfy powiedział że wkrótce Q4 dołączy w ofercie do wersji Super - rozmawialiśmy o benzynach i powiedział że dla 200KM będzie Q4, nie pytałem o diesle. To może być ciekawa opcja dla tych co potrzebują Q4, ale w Veloce nie odpowiadają im rzeczy typu pełne skórzane siedzenia (fajny kształt, ale co z tego jak zimno w zimie, w lecie tez niefajnie w pierwszym kontakcie), cena, 18" koła z twardymi oponami Runflat, brak niektórych pakietów które fajnie wychodza cenowo w Giulia i Super a nie ma ich w Veloce (typu Flota Plus) czy nie są im potrzebne elektryczne siedzenia, albo nie chcą zderzaka z dyfuzorem bo jest za krzykliwy. Super dodatkami stylistycznymi można doposażyć sobie coś w kierunku Veloce i zrobić jednak znacznie lepszą cenę, oczywiście jeśli z zniektórych wyżej wymienionych elementów jesteśmy w stanie zrezygnować.
byłem tez w nowobudowanym/remontowanym salonie (jeszcze wykańczają), Pan pokazał mi ścianę z wzornikiem kolorów lakierów - wreszcie powoli coś w tej Alfie zaczyna się dziać w kierunku premium (wśród wzorników brakuje jednak Misano Blue a miał być od połowy Lutego, taką dostałem informację z FCA z 3 tyg temu). są też już ponoć drukowane katalogi. NIestety nie ma wzornika tapicerek i Pan nic nie wie czy coś będzie. Chwilę wcześniej byłem tez w salonie BMW (z braku SW rozważam też skok w bok na 4 Gran Coupe Xdrive), tam wszystkie lakiery, wszystkie tapicerki na ściance, piękne katalogi obok, auta na jazdy są, te same auta w używce też są, wszyscy eleganccy, jasno, miło, wszyscy się mną interesują - do tego poziomu to jeszcze Alfie brakuje - bo ja dzisiaj czekałem ok 40minut żeby w końcu pogadać z Panem od Alfy, bo ludzi jak na targu, wszyscy po Fiaty (brakuje tego oddzielenia - osobno masówka Fiat, osobno jednak znacznie bardziej niszowy i droższe AR czy Jeep).
Ja nie wiem o co chodzi z tymi katalogami ja mam od listopada ładnie wydany katalog giulia wersja oczywiście pl, dzisiaj zreszta w salonie dostałem kolejny dla znajomego który również sie do giulii przymierza
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja mam ten ładny katalog od grudnia.
krótko,żeby nie przynudzać;)9 grudnia zeszłego roku.Salony w Katowicach oddalone o 2 km.Różnica w cenie samochodów circa 2 tyś.zeta
W salonie Lexusa pani proponuje następnego dnia jazdę próbną samochodem u mnie w domu,czyli ok 50 km od salonu,natomiast w salonie Alfy na moją prośbę czy mogę zobaczyć podświetlenie deski rozdzielczej krótkie nie,bo akumulator rozładowany;)
Załącznik 222271Załącznik 222272
Załącznik 222273Załącznik 222274
- - - Updated - - -
i olać kawę,miłe podejście itd.itp.w Lexusie,ale że na żarówki ich nie stać,to nie pojmuję.To,że mnie potraktowali jak upierdliwego klienta to ich broszka.Kupiłem w innym salonie,bo tam nie zostałem potraktowany jak intruz;)
Widzę, że w Ganinexie nadal stoi ta sama bieda-wersja której fotki wrzucałem w listopadzie. Co ciekawe, wtedy też ładowali akumulator.... I już wtedy twierdzili, że czekają na kolejne sztuki - to było 3 m-ce temu ! Nie rokuję im sprzedaży, to już Żory działają znacznie prężniej.
W Katowicach Alfą zajmuje się jeden człowiek, jak go nie ma /bo np. jest na jeździe próbnej albo jest sobota :) / to nikt się kompletnie klientem nie zainteresuje.