-
Czytam i czytam, i z wieloma osobami się zgadzam, że 33, że 75, że GTV, ale osobiście jestem zdania, że największe szanse z w miarę współczesnych Alf ma właśnie 156 GTA, która już teraz tania nie jest, a i zadbane egzemplarze tanieć już raczej nie będą.
-
A ja tak sobie myślę, że jedyną kultową (i to też trochę na siłę) alfą jest stary spider, którym to zawsze na filmach jechali zakochani po krętej, górskie drodze :)
-
-
Fakt Spider jest kultowy ,ale czy na siłę?? Tak samo jak Audi Quattro czy Delta Integrale zyskały status kultowych dzięki rajdom, tak Spider zyskał ją dzięki filmowi. Kiedyś była inna epoka. Tak samo Aston DB5. Gdyby nie Bond to bardzo nikt by o nim nie słyszał. Oglądałem ostatnio wyścigi DTM. Nuda i badziewie w jednym. Zobaczcie sobie DTM z lat 80 i 90 tych . To było coś. Niestety zaczęły być bardziej popularne od F1 i to był gwózdz do trumny dla tego sportu. BMW M3 właśnie dzięki DTM jest kultowe i myślę że 155 V6 też ma na to szanse:)
-
No i 75-tka w prawie każdym włoskim filmie z epoki brała udział :)
33, 155, 156, 147, 164 ani 166 z żadnego filmu nie kojarzę. Oczywiście prócz "chłopaki nie płaczą".
-
Zatem widać mało filmów oglądałeś:
- Gra Ripley'a
- Aikka Tappaa
- The Medallion
- Zmruż oczy
- Quantum of Solace
To taj na szybko, gdzie kojarzę 156.
-
W QoS jest 159 w czołówce.
-
Owszem, ale 156 również wystepuje.
Natomiast nie bardzo kojarze filmy z 75, jakiś przykład?
Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
-
-
3 strony, po wyszukaniu 156 otrzymujemy 7...
A omron nie kojarzy żadnego, albo nie chce kojarzyć ;-)
Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka