Szykany z pachołków są nieuniknione, trasa z kartingowego w las wygląda ciekawie, ale nic nie mam do gadania, bo się jeszcze nie zapisałem :D
http://youtu.be/cejBOeh4XZM
Printable View
Szykany z pachołków są nieuniknione, trasa z kartingowego w las wygląda ciekawie, ale nic nie mam do gadania, bo się jeszcze nie zapisałem :D
http://youtu.be/cejBOeh4XZM
Witam
Wiem, ze termin zapisow juz minal ale lista nie jest palna. Czy mozna sie jeszcze dopisac do listy?
Onboard odjechany.... mało się nie porobiłem :P
Co do zapisów to jeszcze można. Mam Cię dopisać ?
W poniedziałek kolo południa mam spotkanie z SJS-em w celu ustalenia szczegółów. Cieszą się i gratulują, że mamy taką fajną grupę i jesteśmy bardzo zmobilizowani i chętni do działań. Po spotkaniu przekaże wam szczegóły co dalej i jaką dokładnie formę będzie miał event i co z tym przerażającym odcinkiem leśnym ;)
Oby wpłaty poszły tak gładko...
- - - Updated - - -
Każdy z nas jest po części organizatorem, wiec ma zupełnie podobne prawa jak ja...
....chyba że akurat nie mam nastroju a ktoś się nie będzie mnie słuchał to mu te prawa odbierzemy!! - możecie mi mówić Putin :P
Ligar,
podpytaj SJS czy jest szansa oczywiście odpłatnie polatać ich subaru.. - na pewno się zgodzą pytanie na jakich warunkach - nie mam na myśli całego dnia ale zrobienia trasy kilka razy..kusi mnie ten sprzęt cholercia..
z góry dzięki,
3voQ (czyt. ewok :-) )
A tak z innej beczki, będzie jakaś fotorelacja?:D Bo swoją drogą chciałbym mieć jakieś pamiątkowe zdjęcia z jazdy na torze lub nawet filmik z jakiegoś ciekawego zakrętu w dobrym ujęciu, bo wiadomo ze nie z całego przejazdu (pomijam Onboard'y bo to wiadomo ze większość będzie mieć). W myśli fotorelacji mam myśl żeby tam każdy mógł otrzymać jakieś zdjęcia w dobrej rozdzielczości na maila czy gdzieś, jeśli trzeba to można przecież zrzucić się dla kogoś kto robi fotki czy ewentualnie przy odbiorze zdjęć żeby była jakaż zapłata, bo wiadomo ze to nie za darmo.
Można zaprosić kogoś np. (http://www.postularis.pl/ ; https://www.facebook.com/pages/Postu...58060557559767) i potem wiadomo już wtedy już od niego odbierać zdjęcia. (żeby nie było, nie znam gościa:) )
Co sądzicie? wiem z doświadczenia ze nie każdy chce płacić za zdjęcia, no ale wydaje mi się ze to tez jakaś praca człowieka i amortyzacja zużycia sprzętu. Chyba ze ktoś planuje darmową fotorelacje od nas z forum jako wzbogacenie swojego portfolio :P
za cały dzień trzaskania zdjęć - naprawdę na przyzwoitym poziomie - z obróbką trzeba liczyć grubo ponad 1k.. no chyba, że weźmiemy studencika z tamronem, który będzie to rbił w ramach hobby:-) ale efekt będzie wtedy odpowiedni..
a tak na poważnie, za takie akcje trzeba zapłacić ładnych kilka groszy, bo to jest kawał cholernie ciężkiej pracy i za 1k nie chciałoby mi się latać za 60 dynamicznie poruszającymi się obiektami a potem przez tydzień jeszcze obrabiac te foty. oczywiście zakładając, że mam sprzęt na odpowiednim poziomie, oprogramowanie, zarejestrowaną działalnośc, dojazd etc..
jestem za ale trzeba oszacować koszta.
P.S. a foty z zeszłego roku Ci odpowiadają? można pogadać z tym samym koleszką, w końcu to nie sesja foto, gdzie każde zdjęcie musi być indywidualnie "traktowane"..
wiem, rozumiem ze to tanie nie jest, trzeba by było napisać do niego czy ewentualnie chciałby takie coś zrobić, bo gość lata po Krakowie i robi dużo zdjęć sam dla siebie z tego, bo wrzuca wszystko na fejsa zawsze i pisze ze jak ktoś chce zdjęcie to żeby wpłacać mu jakaś kasę, bo sprzęt kosztuje.
No można pogadać z gościem z tamtego roku (tylko nie wiem gdzie i kogo bo nie znam, wiec musiałby się ktoś tym zająć). Nie musi być jakaś profesjonalna sesja, tylko chodzi mi głowie o to żeby była jakaś fotorelacja i możliwość dostania zdjęcia w jakiejś przyzwoitej rozdzielczości i jakości, a nie milion razy skompresowanej po przez wysyłanie w internecie. Zdjęcia które robił i są na stronkach spoko, ale chciałbym dostać po prostu oryginał :P
Do postularisa można napisać z zapytaniem, to nie kosztuje. Może go gdzieś złapie na mieście to go wypytam o wszystko, bo jeszcze dużo czasu (na razie za zimno :D). Do tego gościa z tamtego roku tez można napisać.
też wiem ze pewnie nie każdy będzie chciał zdjęcia albo nie każdy będzie płacił. no nie wiem, chciałbym wiedzieć co sądzą inni na ten temat.
PS: Chciałbym mieć jakąś pamiątkę i pewnie nie tylko ja :) Tapeta na pulpicie swojej alfy na torze - bezcenna :D