Byc może. Tylko cena banana jest kosmiczna:/ chyba będę musial go wyjąć i obejrzeć. Poleci ktos jakiś tani sklep z częściami do Alf...
Printable View
Byc może. Tylko cena banana jest kosmiczna:/ chyba będę musial go wyjąć i obejrzeć. Poleci ktos jakiś tani sklep z częściami do Alf...
Tuleja zwrotnicy nowa. Sprężyna po tej stronie nie sprawdzana:)tuleja plywajaca w wahaczu tez wymieniona
Ja na szczęście mam z prawej do roboty co nie zmienia faktu ze trzeba się przy tym narobić. ...
Pany! Mam do wymiany tylną piastę. Warto się pchać w budżetówkę, czy lepiej coś firmowego? Widziałen ceny Snr i ruville czy cuś, krew w żyłach mrozi:) No, ale jak trzeba to się zainwestuje:)
A co masz nie tak i która? Mam z dobrymi łożyskami bez tulei
gonzo jak Cie stac to kup coś markowego. Te chińczyki są słabe.Czytałem ze one sie nadaja na 10tyś km i problem powraca. Różnica w cenach SNR vs china to materiały z ktorych te łożyska sa wykonane. Markowe piasty sa zrobione z bardzo wytrzymalych stopów metali a chinole z byle czego- najwazniejsze zeby tylko ksztaltem przypominaly oryginał a reszta sie nie liczy. Tez niedawno mialem pdobny dylemat i po przewertowaniu internetu założyłem cała zwrotnice z rozbitka z całą piasta. I dziś wiem ze zrobiłem interes zycia bo za całośc dałem 60 zeta + wymieniłem tuleje plywajaca. A wymiana zwrotnicy to wbrew pozorom prosta sprawa. Ja wybrałem mniejsze zło. Wolałem mieć oryginał niz jaiieś chonole lub używki zdejmowane z innych aut . Dla mnei uzywane łożysko ktore ktoś juz zdjął z piasty nadaje sie na śmietnik kacu. Jak uzywka to ok ale założona w fabryce ze zwrotnicą, oryginalnie dokręcona a nie zdejmowana za pomoca młotka i przecinaka:sarcastic:Tez bym wolał kupić nowego snr ale jak zobaczylem ceny SNR to łkałem jak bóbr... a tak 400 zeta w kieszeni a alfa jezdzi jak jezdziła cichutko i równo...
Chciałem wyważyć koła na samochodzie. Okazało się, że tylne prawe łożysko się kończy. Po rozkręceniu koła szumiało bardzo. Podczas jazdy nic nie huczy. Dla porównania sprawdzili resztę kół i jest ok.
Wolałbym nowe, już kilka razy się przejechałem na używanych częściach...
Też mi się nie uśmiecha wydawać 400zł na kawał żelastwa. Tym bardziej, że muszę też zajrzeć w zawias.
Jak tam uważasz. Jak masz kase to kupuj markowe. Ja tam wolałem oszczedzic te kilka stówek i mieć je na zapas bo jak wiadomo z AR jest jak z Lidlem " co tydzień coś nowego" :sarcastic:
Fakt faktem ze uzywane to sa dobre jakies plasticzki i inne duperele a łożyska lepiej nowe wsadazac.
http://allegro.pl/snr-piasta-kola-lo...170323207.html
PS pamietaj ze RENOMOWANA jest firma SKF, rouville , NTN. Czasem nie kupuj firmy NTY bo to bezczelna beznadziejna podjebka od skośnookich. Niby nazwa podobna, ale to celowy zabieg.