Tu chyba w grę wchodzą bardziej kwestie logistyczne, niż czas oczekiwania na produkcję w fabryce. W salonach nadal nie ma jeszcze aut z rocznika 2017 i nowe konfiguracje mają się pojawić właśnie w maju :)
Printable View
Dziś byłem w salonie i też dostałem info o minimum 3 miesiącach
Ja czekałem ok 2,5 miesiąca. Odebrałem przedwczoraj.
Załącznik 226879
27.05 miałem jazdy testowe na giuia i stelvio. Skonfigurowałem
Veloce i zachęcano mnie do złożenia zamówienia do końca maja a będę się cieszył autem przed wakacjami... ??? Voyager Poznań.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Zamówienie złożyłem na veloce w połowie kwietnia i nie mam nadal żadnej wiadomości, że rozpoczęli montaż. Miałem być powiadomiony o tym, a potem jeszcze ok. 6 tygodni do dostarczenia. Raczej nie zdążą przed moimi wakacjami:(
Ja zamówiłem Veloce 23 Marca, miało być dwa do trzech miesięcy. Na dzień dzisiejszy słyszę tylko ze jest ogromne zainteresowanie w Europie ...
Niestety polski rynek jest traktowany słabo i przeważnie są limity aut. Dla przykładu terminy oczekiwania na auta do produkcji grupy VAG:
- Passat/Superb - 3-5 miesięcy,
- Tiguan - 5-6 miesięcy,
- Skoda Kodjaq/Seat Ateca - powyżej 7 miesięcy, już praktycznie nie do zamówienia na ten rok w PL.
No chyba, że ktoś coś znajdzie na stocku to wiadomo. Skoro VW ma takie problemy, to nie narzekałbym na 3-4 miesiące w AR.
Moja jest już wyprodukowana:) Wg dilera czeka na transport do Szwecji. Urlop zaczynam 18 lipca i nie ma szans, żeby dotarła przed tym dniem. Odbiorę po urlopie w połowie sierpnia. Po prawie 4 miesiącach od zamówienia.