z tego powodu czasem warto zapłacić za nieoryginalne ciut więcej - za możliwosc ich przeprogramowania...
Printable View
z tego powodu czasem warto zapłacić za nieoryginalne ciut więcej - za możliwosc ich przeprogramowania...
Mam do sprzedania 4 czujniki oryginalne ze Stelvio. Dzisiaj zdemontowane. Jakby ktos potrzebowal to pisac.
Nie znawca, więc proszę o pomoc...
Zmieniłem dzisiaj całe koła w Giuli.
W tych nowych założone zostały używane czujniki ze Stelvio, jedno max dwuroczne.
Samochód ich nie widzi...
Proszę o pomoc, rady...
Ponieważ teoretycznie powinny działać (..ale np. u kolegi Kozaka nie zadziałały), to spróbuj zrobić reset poprzez spuszczenie we wszystkich kołach powietrza do zera, później możesz odpalić albo dać na zapłon na kilka minut, wyłącz i napompuj nieco więcej (np. 2,5 zamiast 2,2). Po tym pojeździć kilka km 15-20 min.
napewno europejskie czujniki czy ze Stanów? Kolpak dobrze prawi, choć gdzieś kołacze mi się po głowie wyczytane info żeby dowalić znacznie więcej, 3-3.5bar na chwilę w celu obudzenia ich.
Szczerze, to nie miałem pojęcia że mogą być „jakieś z USA” domniemana niezgodne z jednostkami, normami EU.
Ale to akurat mogę zweryfikować. Przypuszczam, że nie.
Spróbuje zrobić tak jął zasugerowaliście.
Dam znać.
Dziękuję.
czujniki w USA pracują na innych częstotliwościach to na pewno, nie wiem tez czy sam protokół komunikacyjny nie jest całkiem inny
po prostu trzeba je adoptować - opcji ustawień TPMS jest 16 typów w MES-ie.
faktycznie, w proxi jest do wyboru 14 możliwych ustawień i jedno bez TPMS. o tym pisałeś czy coś jeszcze w innym module siedzi (ni widzę TPMS na liście nigdzie). Druga sprawa czy dobrze rozumuję że jak zmienisz w proxi, to zaś potem np ori koła drugi komplet znów trzeba będzie wracać z ustawieniem? no bo jeśli robimy po stronie proxi, to w aucie a nie w czujniku w kole, tak?
moje dotychczasowe doświadczenia były banalne - zamówiłem czujniki Schreader-a, powiedziałem że do GIulii, przyszły, wsadziłem w felgi dla kół zimowych i praktycznie od razu same ruszyły.
no to może kogoś z MESem w pobliżu znajdziesz. poczekajmy co Dareek napisze bo chyba zna temat szerzej