-
Tak ogólnie to już 250/500 to już rakieta.
Ja już się nie mogę doczekać swojego rydwanu. Plany pokrzyżowała mi trochę uszczelka kolektora.
Tak dla potomnych : istnieje uszczelka firmy protoxide 2,2mm która niweluje naprężenia na szpilkach i samym kolektorze. Zamówiłem ja i dziś powinna dojść do Cinka. ( Sandardowa uszczelka to bodajrze 0,5mm )
Przy okazji zamówiłem z tej firmy szpilki i nakrętki miedziane.
Zobaczymy ile polata bez przeciągu.
Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka
-
280/520
100-200 15 sekund
Żeby pchnąć dalej trzeba już robić głowice bo skończyły się jej przepływy ;)
Zero dymu. Absolutnie zero.
Stelvio 280 koni z lotnego startu zostało zjedzone ;)
Poprostu kosmos.
Wielkie uznanie dla [MENTION=7814]cinek_[/MENTION] za ogarnięcie programu , poprawienie po mnie kilku rzeczy i dalsze wskazówki co i jak ogarnąć.
-
Kreskihttps://www.forum.alfaholicy.org/ima.../2021/11/6.jpg
-
0-100 i vmax.
Po drobnej korekcie softu u cinka ;)https://www.forum.alfaholicy.org/ima...2021/11/95.jpg
-
Gratulacje wyników :) robią wrażenie.
-
Kiedyś w przyszłości zrobi się czapkę i skrzynie ( dyfer ) no i chce 275 stuknąć na gps'ie ;)
-
Masz może jakiś filmik z przyspieszenia ? Najlepiej 0-200. Ja skromnie dodam, że kiedyś zrobiłem swoją (2.4 20v 210 km) 0-100 w 5.8 sekundy według programu do mierzenia przyspieszeń w telefonie - oczywiście to są bzdury. Dlatego z chęcią bym zobaczył jak to przyspiesza, ale z jakiegoś filmiku.
"Ps. Oni sami ( tunerzy ) , polecają cinka. Tune-up, kivi racing... Oczywiście do jtdm.
PS2. Musiał byś obejrzeć plac u Cinka. Sama włoszczyzna."
Ciekawe. To chyba Kaac nie jest tunerem, a dużo chyba dawał tutaj porad. W ogóle dowiedziałem się, że ten mój program od Cinka jest bardzo słaby.
Pozdro
-
Wiesz ja mam nastawy takie żeby skrzyni nie ukręcić, ani nie ugotować głowicy ( nie mam w tej Alfie termopary na turbinie )
Kaac trochę za mało się udziela na forum , a szkoda bo z tego co czytam to ogarnia kozacko. Hardware robił mój mechanik który mimo że jest kocurem, to wiadomo że z alfami ma mało doczynienia. Kilka rzeczy mam do poprawy delikatnej ale to głównie kosmetyka.
Wiesz , ja oceniam program organoleptycznie. Jest super dobrze. Co tam siedzi w środku to wybacz ale rentgena nie mam ;) za to po jakimś względnym ułożeniu się wszystkiego dowalilismy trochę do pieca + korekty dawek na zimnym i długość grzania świec. Jeszcze kresek z tego nie mam ( zrobię niedługo ale porównanie hamowni obciążeniowej a inercyjnej może wyjść "różnie" )
Do paki ja czasu dobrego nie zrobię bo skrzynia mocno mnie wycina na 1 i 2 biegu. Musiał bym zrobić strasznie gruby serwis automatu a narazie mam inne wydatki. Zresztą powiedzmy sobie szczerze.... Aisin to debilna skrzynia. Czas 6.6 udało mi się zrobić mimo tego że automat przy 90 wrzucił na 4 ;)
Tak na marginesie nie chce wchodzić w to kto jest tunerem a kto nie. ;) Robotę Cinek wykonał zajebiście. Nie wątpię że kaac zrobił by tak samo.
Film 100-200 ma 50 mega i na forum nie wchodzi ( max 20 mb )
Postaram się wrzucić na YT ale tamto było na letnich oponach które lepiej się zbierały ( to plus ) , z kolei teraz jak turbo męsko dmucha dobre 400 obrotów więcej.... Widać na filmie jak przy 180 na 4 silnik już dostaje zadyszki , z kolei gdy wrzuci 5 to odzyskuje wigor.
Trzeba by było raceboxa załatwić i tak to ogarnąć ale w zimę to można sobie raczej z takimi pomysłami biedy napytac.
Tak patrząc się za.siebie to cholernie mi szkoda że nie mam na pokładzie gtd2263 ....
https://youtu.be/IxEA4OBsKKE
Link , zwróćcie uwagę jak po 4400 siada przyspieszenie.
-
Pragnę powiedzieć że po pół roku automat dalej dzielnie znosi moc. Wszystko Bangla i ogólnie jest super. Spalanie 6~10 ( na dużych zimówkach )
-
No to tylko się cieszyć.
Co do skrzyni i wycinania na 1 oraz 2 biegu... Edc16c8 ma możliwości manipulowania momentem na poszczególnych biegach.
Seria pierwsze dwa biegi w 2.4 20v ma ustawione na 60% pełnego momentu jaki silnik może wygenerować. Wystarczy się pobawić i dobierzesz coś pod "siebie"
Wysłane z mojego M2012K11C przy użyciu Tapatalka