to auto po zabiegu wygląda jak jeżdżące lustro :D efekt powalający !!!
Printable View
Co do pasty Tempo to moja 155 zanim ją kupiłem została cała nią "przepolerowana" przez poprzedniego właściciela - teraz czeka mnie korekta lakieru i usuwanie rys po Tempo, które wylazły już po porządnym umyciu auta mocniejszą pianą aktywną i metodą "na dwa wiadra" z delikatnym szamponem Sonax'a. Mikro rysek sporo pod słońce i naprawdę spore zmatowienia po wymyciu pasty (że nie wspomnę o tym gównie w każdym niemal zakamarku). No ale już czekają maszynki i Menzerny (FG400, PF2500 i SF4000) :)
Używał ktoś takiej polerki? http://allegro.pl/600w-polerka-samoc...057584364.html Minusem jest chyba brak regulacji obrotów:eek:
Pytanie w jakim celu potrzebna Ci polerka ? Jeśli tylko po to aby ręcznie nie nanosić pasty oraz wypolerować zamiast ściereczką ręcznie, to ona jest dobra. Ale jeśli chcesz się bawić w detailing, to tym "urządzeniem" nic nie zrobisz. Za słabe i za wolne. Rys i swirli nie wypolerujesz....
Ta maszynka nadaje się jedynie do nanoszenia i polerowania wosków koloryzacyjnych, a to i tak w ostateczności.
Brak regulacji obrotów
Brak możliwości zmiany pada, gąbka jest pokryta tkaniną z cienkiej mikrofibry.
Zbyt mała moc w stosunku do rozmiarów
Nieporęczna przy detalach i małych powierzchniach.
Do przeprowadzenia korekty potrzeba będzie maszyna z większą mocą, polecam początkującemu maszynę typu DA o mocy 800-900W, jest bardziej bezpieczna i wybacza więcej błędów w porównaniu do rotacji.
Chodziło mi o usunięcie rys,więc lipa. Spróbuję ręcznie wypolerować za pomocą Meguiars Ultimate Compound i aplikatora tricolor. Ciekawe jak wyjdzie.
Dzięki za te wszystkie informacje,dopiero zaczynam z detailingiem.
Jak będzie czym[emoji3]