a moze ktos odpowiedziec na moje pytanie czy uzywal albo jakie slyszal opinie odnosnie valvoline maxlife 5W40
Printable View
a moze ktos odpowiedziec na moje pytanie czy uzywal albo jakie slyszal opinie odnosnie valvoline maxlife 5W40
ja leje Selenia 5w30 około 35zł litr i nie narzekam wymiana oleju i filtra co 15 tys producent zaleca co 30 tys:)
no ja tez wymieniam co ok.12 tys,a roczny przebieg teraz mialem cos ok.10 tys.Raz w roku wymieniam tylko nie wiem co lac.Chyba zaleje Valvoline ale jeszcze zobacze co mi doradza
Zmiana oleju w Alfie z DPF obowiązkowo co 10-15k km, w zależności częstotliwości wypalania filtra. Każdy to wie, że w JTD olej zmienia się częściej niż mówi fabryka :) w końcu co oni tam wiedzą :P
to ja robie dużo wiecej rocznie:)
Tak czy siak 20k km bym nie chciał przekraczać na jednym oleju :)
nie no absolutnie 15 tys to max. ale tak jak mowie wymienie jakos przy 12-13 tysiakach
Ja przy ostatniej wymianie zalałem Liqui Moly Top Tec 4100 5w40 ( 1,5 tyś temu). Jak na razie jestem zadowolony. Oleju nie ubywa i mam wrażenie że przy tych mrozach które były mniej telepało silnikiem przy porannym odpalaniu. Wcześniej nie wiem co było zalana, bo zalewał Belle Tomek przed moim zakupem. Myślę że zostanę przy tym oleju, cena 150zł z groszem za 5l.
ja zmienilem na MOTUL 8100 X-CLEAN C3 5W40 i nie narzekam :)