A jak to mówi reklama: Il Cuore ha sempre ragione (Serce ma zawsze racje) :idea:Cytat:
Napisał Wierzba
Printable View
A jak to mówi reklama: Il Cuore ha sempre ragione (Serce ma zawsze racje) :idea:Cytat:
Napisał Wierzba
A ja gdyby nie Alfa to nie wiem co :? Ale podoba mi sie PT Cruiser, czy np. Xedos 6, ale w kazdym badz razie szukal bym auta unikowatowego, rzadko spotykanego, o oryginalnej stylistyce, i dobrych osiagach :twisted: :wink:
A ja sobie wczoraj pojeździłem 3-drzwiową toyotą corollą '99, ta z okrągłymi światłami (ja ją nazywam ważką) i muszę powiedzieć ze samochodzik całkiem całkiem. Silnik 1.6 110KM, dynamiczny, ładnie się wkręca. Zawieszenie- udany kompromis pomiędzy komfortem i dobrym prowadzeniem (może za bardzo sie wychyla przy szybszym pokonywaniu zakrętów). Wady to typowo japońskie wnętrze-bez polotu i smutne plastiki, pedał gazu za blisko tunelu środkowego no i cena na poziomie alfy 156-wiec dla mnie wybór oczywisty :mrgreen: Ogólnie fajne auto o ciekawej, nietypowej stylistyce. Jakby było w cenie AR 145 1.6TS to chyba wybrałbym corollę :twisted:
Ja pojezdzilem ostatni Focusem i musze przyznać że lepiej mi się jezdziło niz 156 jeśli chodzi o komfort. Alfa można za to przydusić a Fokus bedzie wąchał tylko smród:) No i jest brzydki chociaz kiedyś miałem odmienne zdanie.
Za to zabiła mnie zupełnie siostra, ktora ostatnio była za kierowcę w Alfie a na codzień jezdzi Lanosem.
Zapytałem ją: i jak się jezdzi Alfą? Ona na to: Trochę gorzej jak lanosem, w Alfie bardziej odczuwa sie prędkość przy setce i wszystkie nawet najmniejsze dzury tak jakby wpadało się w studzienkę.
Ma za to Alfa hamulce na dotyk i nawet dobrze przyspiesza :evil:
Pocieszam się tym że nie każda kobieta zna się na samochodach.
hmm gdyby nie alfa to co? prawdopodobnie saxo VTS, dlaczego bo koacham rajdy a ten samochód świetnie do nich nawiązuje ma kapitalne osiągi przy których 2.0 TS nie ma najmniejszych szans, dopiero alfowskie V6 mają jakiekolwiek szanse na prostej... hamulce mają skutecznośc podobną do porsche a do tego jest mały i zwinny czego nie mogę powiedziec o swojej 145'tce która ledwo co mi się mieści na parkingu :evil: Muszę się przyznac że jak kupywałem swoją belle to się zastanawiałem nad takim maluchem i bardzo chciałbym miec takiego ale pożyjemy zobczymy gdybym miał 20patyków kupiłbym alfe ale za 10 już bym się musiał poważnie zastanowic :)
O Jezu Rafcio, to gdzie Ty mieszkasz, w szuflandii? :DDDCytat:
Napisał Rafcio
406 coupe- piękne auto, bardzo mi się podoba. Ewentualnie xedos 6 :)
no prawie :D strasznie ciasno tutaj u nas i do tego ciągle mi obijają fure...Cytat:
Napisał Rosik
A odnośnie 406 coupe - jak nie stac Ciebie a ferari to sobie ją kup, tylko koniecznie czerwoną z V6'tką pod maską ;)
Mój tata ma lanosa . Ta kobieta ma dużo racji w tym co mówi , bo to dobre auto .Cytat:
Napisał tomkap
Gdyby nie Alfa to ja bym chyba wybral Volvo S60 bo tez mi sie w miare podoba.Ale kocham alfe mimo iz jak wszyscy mowia ze trzeba w nia wkladac duzo pieniedzy....a zreszta jak dbasz tak masz... ;).Ja swoja za pare latek bede dbal jak o wlasne dziecko ;)