Zapłonowe mogą mieć. Żarowe absolutnie
Printable View
Dobra to już wiemy że jesteśmy w błędzie, ale ja też chętnie posłucham jaki wpływ na średnie zużycie paliwa mają świece żarowe :)
Gdzieś napisałem, że mają wpływ?
Albo ocieplenie ostatnich dni spowodowalo ze moja bella pali mniej ,albo wymiana swiec ,nie znam sie na mechanice wiec nie bede zgadywal ,ale wymienilem siwece i akurat zrobilo sie cieplej ,a bella pali duzo mniej...przejechalem jakies 40-50 km wiecej na tym samym paliwie co zawsze :)
Wroce do tematu ,bo dzisiaj zrobilem pierwszyh raz odkad mam belle, test spalania od tankowania do pełna i przejechaniu 100KM ,dodam ze nie katowalem auta, nie przekraczalem 120KM/h a jazda 80% poza miastem 20% miasto ,staralem sie rzadko uzywac sprzegla jesli nie bylo to konieczne, czyli dojazd do swiatel ,skrzyzowan itd...zdziwilem sie bo po resecie komputera pokladowego wyszlo na nim 5.3 ,a na dystrybutorze 6.27 L swietny wynik ,test zrobilem bo zazwyczaj tankowalem za 50zl kiedy zaswiecala sie rezerwa(wiem ze to "dziadowanie" troche) i do zapalenia sie nastepnej rezerwy udalo mi sie przejechac ledwo 100-120 w porywach do 135KM .czyli okolo 8-10 L na sto przy ilosci litrow tankowanych za 50zl = 10.5, 11 L (zalezy od ceny) od dzisiaj nie bede tak juz tankowal bo tracilem na tym bardzo duzo ,dziwne tylko to wszystko jesli ktos potrtafilby mi to wyjasnic bylbym wdzieczny...
PS. znowu pokochalem moja belle :D (bo juz mnie to irytowalo, ale wszystko to moja wina raczej)
bo rezerwa w naszych alfinach kolego świeci się kiedy chce :D
ja ostatnio prze tydzien jeździłem na palącej się rezerwie (mam lpg) :D i po tygodniu jak alfinę wytrzęsło na dziurawej drodze nagle się poziom podniósł i zgasła
nagle przybyło 4 litry mniej więcej :D