Ja też swój rozbiorę i zobaczę jak to wygląda. Auto ma przebieg 157kkm i podejrzewam ze filtr nie był zmieniany od nowości:(
BOCIAN sygnaturka zmieniona(tymczasowo usunięta). Nie wiem dlaczego się popsuła :o
Printable View
Ja też swój rozbiorę i zobaczę jak to wygląda. Auto ma przebieg 157kkm i podejrzewam ze filtr nie był zmieniany od nowości:(
BOCIAN sygnaturka zmieniona(tymczasowo usunięta). Nie wiem dlaczego się popsuła :o
http://allegro.pl/alfa-romeo-159-05-...432788256.html
co sądzicie o zamienniku Filtrona?
zakladaj i nie boj boba. Mnie tez Filtronem straszyli
Szczerze to nie wiem czy to wina filtrona czy czego. Ale auto przez 2,5 roku tankowane na jednej jedynej stacji Lotos. Cały czas lane paliwo premium dla spokojnej głowy. I co? poleciał wtrysk a jest dopiero 100tys pewnego przebiegu (20 tys na filtrze filtrona). Z poprzednim autem przy większym przebiegu(160 tyś) z czego moje 70 wtryski eleganckie. Ten sam tryb eksploatacji,to samo paliwo, ta sama stacja, tylko filtry(wkłady) niemieckie Mann. Co śmieszniejsze były opiłki metalu w filtrze ( Opel Meriva 1.7CDTI ) z wadliwej pompy która pomału się zacierała. Ja więcej tego Filtrona na pewno nie kupie. Obecnie założyłem UFI, bo taki siedział przy kupnie auta i tak będę zakładał.
UFI niby oryginał a na nim widnieje piękny napis made in china!!!!!!!!
Ja też miałem przygodę z polskim paliwem i po prawie trzech latach tankowania na Orlenie 5 wtrysków zupełnie do kosza!!!! Można więc odpowiedzieć sobie na czym się jeździ!!!!
Co do Filtrona to znajomy mechanik wypowiedział się ostatnio w kwestii filtrów oleju, że są niskiej jakości i zdecydowanie odradza montaż do samochodów swoich klientów. Z filtrami paliwa może ale nie musi być podobnie. Ja w każdym bądź razie nie złożył bym tego do siebie. Zazwyczaj jest tak,że za ceną w normalnych sklepach idzie jakość materiału użytego do wykonania części.
ja filtrona zalozylem juz 2 raz. Kupilem go za 160 zl czyli takie same pieniadze jak UFI na necie. Nie chcialo mi sie kombinowac i czekac na filtr paliwa Mann bo nie mieli na miejscu wiec zalozylem filtrona i nic sie nie dzieje. Nie ma co zwalac na marke filtrow bo wedlug mnie takie rzeczy to raczej wina innych czynnikow.
Nie ma tez co zwalać na produkty robione w Chinach. Oni jak chcą to potrafią wyprodukować bardzo, bardzo porządne rzeczy. Myśl techniczna tego kraju stoi wysoko. O wiele bardziej są do przodu niż Polska pod tym względem. Wystarczy spojrzeć na ich kolei czy przemysł zbrojeniowy. Takie systemy uzbrojenia czy transportu, to u nas będą za 20 może 30 lat. Oczywiście nie mówię że u nas się nie da. Da się jak najbardziej, ale nasza przedsiębiorczość i myśl jest niestety w wielu przypadkach odgórnie uduszona. Obecnie każdy duży producent produkuje w Chinach ze względu na darmową (porównując do Europy) siłę roboczą. Ogólnie jak ma być dobrze zrobione i bez dziwnych oszczędności to tak produkują. A jak ma byc tanio, co by wydudkać klienta końcowego, to tak też jest. Generalnie kupuje się markowych producentów, bo oni nie mogą pozwolić sobie na utratę poprawnej opinii o własnej firmie. A dziadowskie oszczędności, nigdy nie prowadzą do dobrego.