Koszulka bardzo fajna ale tym postem, jako właściciel diesla, strzeliłeś samobója ;)
Printable View
Koszulka bardzo fajna ale tym postem, jako właściciel diesla, strzeliłeś samobója ;)
mylisz się! nie kupilem DIESLA bo jest oszczędny! może nie rozumiesz, ale niektórzy lubią jeździć autem z TAKIM silnikiem.
nie bede sie powtarzał, ale w innym wątku pisałem dlaczego jeżdzę DIESELem!
i nie zaczynajmy tematu wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą (czytaj: Diesel vs. Beznina) bo to jest bez sensu! (i od tego jest inny wątek)
koszulka nie jest przypadkowo, to dla tych co w jednym wątku piszą, że jeśli Alfa to bezina i musi dużo palić, a w tym wątku nagle opisują swoje "wspaniałe" osiągi w niskim spalaniu.... ciekawe prawda? :D
pozdro :)
Kupiłeś Diesla bo wcześniej jeździłeś takowym i przyzwyczaiłeś się do tego rodzaju napędu. Nie zadałeś sobie pewnie nawet trudu sprawdzenia jak jeździ wersja benzynowa bo z założenia chciałeś Diesla :) Rozumiem ten tok myślenia choć nie muszę się z nim zgadzać :) Dla mnie zakup Diesla to przede wszystkim chęć oszczędności na paliwie, jakbym dużo jeździł też być może miałbym dylemat czy nie kupić ropniaka i pogodzić z jego wadami :)
Jeśli już wypowiadasz się w tym temacie to proszę dołóż trochę danych odnośnie spalania twojego wozu :) Będą to cenne informacje bo chyba niewielu jest na forum właścicieli Giulietty w JTDM.
Bo jeśli się chce, to można jeździć "eco", a jeśli się chce, to można docisnąć. Ja głównie jeżdżę "eco" (chociaż bez wpatrywania się we wskaźnik spalania, po prostu nie gonię Alfy w wysokie rejestry i staram się jeździć płynnie), ale czasami mam kaprys i wtedy but ląduje w podłodze. A spod maski wydobywa się ryk benzynowego silnika :). Niestety 4-cylindrowego, ale V6 już w przystepnej cenowo AR chyba nie zobaczymy :(.
moja Giulietta jest zamówiona, będzie w połowie września. Troche się obawiałem spalania 1.4 TB Multiair, ale widze, że nie jest zle. Wręcz jestem zaskoczony niskim spalaniem Giulietty. Wiadomo, że jak się głaszcze pedał gazu, to spalanie w nowoczesnym samochodzie nie będzie wysokie. Aktualnie jezdze ropniakem i największą zaletą jest, że przy dynamicznym tempie autostradowym (140-180) samochód pali 8 litrów na 100. Nie mniej zdecydowałem się na benzyne z wielu powodów. No ale to była by dyskusja pod tematem Diesel vs Benzyna.
Prosiłem Cię o dane odnośne spalania w twojej Alfie a ty wysnuwasz teorie o pięknym brzmieniu Diesla :) Dyskusje na ten temat proponuję kontynuować w wątku Diesel kontra benzyna który można odkopać, tutaj skoncetrujmy się na spalaniu.
" Tatusiu, tatusiu czy to autko jest chore - zapytał synek.
Nie! synku to Diesel" :D
dobre dobre - ale dalej o spalaniu nie piszesz :)