wielkie dzięki za instrukcję, zajmę się tym po świętach. Poradźcie czym pomalować panel lewarka wraz z chromowaną rurką?
Printable View
wielkie dzięki za instrukcję, zajmę się tym po świętach. Poradźcie czym pomalować panel lewarka wraz z chromowaną rurką?
Jak dla mnie to niczym. Ten chrom to jest zaskakująco gruba warstwa, jak blaszka - a nie cienka jak farba (nie wiem jaka to technologia, nie znam się). Mocno się napracowałem, żeby usunąć to z plastiku na gałce i przemalować go. Rezultaty mierne, bo lakier się bardzo szybko zaczął wycierać (dałem sporo warstw klaru ale nie pomogło). Permanentne rozwiązanie to obszycie, ja się po malowaniu cieszyłem z rezultatu ale krótko. Po pierwszych letnich upałach lakier zrobił się "miękki" i zostawał na dłoni.
Lakiernika pytałem o koszt pomalowania konsoli i panelu pod lewarkiem to powiedział "150", ale ostatecznie za tyle kupiłem cały zestaw plastików świeżo po malowaniu.
a może panel obkleić folią!? gałkę obszyć a lewarek zostawić jak jest...
Podpinam się troszkę z innym tematem mam nadzieję, że to nie przeszkadza;) znalazłem takie zdjęcie kolegi z forum(nie znam nicku bo to w google wyszperałem) gdzie znaleźć takie krutrze gałki czy mi się tylko tak wydaje, że jest mniejsza.
Załącznik 220304
Tylko Ci się wydaje że jest "krutrza"
Witajcie,
Jak zdjąc mieszek od gałki zmiany biegów?
a od której strony podważać ? nie chciałbym czegoś wyłamać. dzięki za szybką odpowiedź
Od tyłu
Ja bym to określił od strony hamulca ręcznego w gorę dla większej jasności;)